(SIDE2): - Jeg er litt svimmel akkurat nå, men det er så gøy, utbryter designer Leila Hafzi til Side2.

Kjoledesigneren åpnet sin aller første designbutikk tirsdag kveld i Kvadraturen midt i Oslo og på plass for anledningen var motebransjens journalister, bloggere og moteglade kjendiser.

- Vi har jobbet mot det internasjonale markedet de siste årene, og har klart å etablere et marked ute. Men vi merker godt den store etterspørselen her hjemme også, så derfor var behovet for en egen butikk til stede, sier Hafzi.

Spent
Hennes vakre og kunstferdige kjoler er etterspurt blant mange og er sett på en rekke kjente kvinner. Angelina Jolie, Marte Stokstad, Pia Lykke, Linn Skåber og Vendela Kirsebom er bare noen av dem som har smykket seg med hennes elegante kjoler.

Triana Iglesias bar kun Hafzis design da hun var programleder for «Paradise Hotel» i vinter.

Les mer her:Liker du Trianas Paradise-kjoler?

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Brudekjoler
I tillegg til hennes håndmalte silkekjoler og chiffonkjoler i alle regnbuens farger, blir brudekjoler nå en viktig del av den nye butikken. I butikken henger det kjoler i alle fargeskalaene - og fra de siste fire kolleksjonene. Det forklarer Hafzi med at alle kolleksjonene går over i hverandre, en rød tråd altså.

- Mange etterlyser kjoler fra flere sesonger siden, så derfor ønsker vi å ha med kjoler fra tidligere også. Dessuten er de så tidløse og du ser de går litt over i hverandre.

- Vi er kjempespente nå og håper jo virkelig dette vil gå, sier superdesigneren fra Stavanger.

Det var fullt hus utenfor den gamle Posthallen i hovedstaden - i tillegg til designbutikken åpnet også en sjokoladebutikk og interiørbutikken Norrgavel der alle produktene fra små interiørting til sofaer og tepper er miljømerket med Svanen.

Det er helt i tråd med Hafzis miljøprofil - alle hennes kreasjoner er alle laget i miljøvennlige materialer og etisk produksjon, med hovedbase i Nepal.

Se hennes vårkolleksjon: - Arver klær av svigermor

Elsker kjolene
Lilyjets-medlem Tinki Tønseth Troye (26) er stor fan av Leila Hafzi og har sittet på første rad de siste gangen designerne har vist sine kolleksjoner under Oslo Fashion Week. Tinki er på plass sammen med bestevenninnen for å få med seg butikkåpningen.

- Jeg vil gjerne ha en av kjolene hennes i skapet. Eller riktigere, jeg skulle gjerne gått med hennes kjoler hver dag, sier Tinki til Side2. Hun eier ikke Hafzis kjoler, ennå, men har fått låne en av designerne for en rød løper-anledningen tidligere.

Særlig én kjole frister artisten akkurat nå - en burgunderkjole med mange draperinger.

- Den er så vakker! Leila Hafzi er jo en ekspert på dette med kjoler og vakre trykk, de er alle små kunstverk. Så det var på tide at hun fikk sin egen butikk nå, mener Tinki.

Spennende shoppingområde
Pia Lykke (34) har også sett seg ut en kjole i nettopp burgunderfargen, og sammen med venninnene Heidi og Kristin. Pia har brukt Hafzis kjoler da hun var programleder på «Norske Talenter» og er en stor fan av designeren.

- Det er jo virkelig drømmedesign dette her! sier Pia til Side2.

- Jeg synes det er veldig spennende med hennes kjoler, og med norsk design generelt. Dessuten er det gøy med dette nye kvartalet. Jeg håper de får det til her.

Området rundt den ærverdige gamle Posthallen har de siste par årene fått en omsving, flere interiørbutikker, klesbutikker og designere har funnet veien hit. Senest i vinter åpnet dansken Henrik Vibskov egen butikk her.

Kan bli knutepunkt
Moteekspert i kk.no, Kjersti Staarvik, sier til Side2 at hun håper Kvadraturen kan bli et knutepunkt for distribusjonen av norsk mote.

- Og da tenker jeg ikke bare som kunst, men som en konkurransedyktig industri, sier Staarvik.

Hun mener Hafzis butikkåpning er et positiv skritt i riktig retning.

- Leila Hafzi og også Nina Skarra er de av norske designere som skiller seg ut i og med at deres design er couture eller inspirert av couture. Med det har de har gjort seg synlig utenfor norske grenser, og ikke med casual klær, men viser at de tør å ta skrittet fullt ut og være ultrafeminine i sin design, sier hun.

Selv sier designer at hun lager klær for den bevisste kvinnen som ser skjønnheten i en vakker kjole, men som samtidig er opptatt av god kvalitet, etikk og miljø.

- Mitt univers er feminint og drømmende, med innslag av det mer sexy og rocka. Jeg har selv både prinsessa og krigeren i meg, sier Hafzi.