Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan skremme dama

Slik bør ikke leiligheten din se ut om du får med deg dama hjem.

(SIDE2:) Har daten vært vellykket får du kanskje med deg dama hjem. Vil du at hun skal bli værende over natta - eller har du kanskje forhåpninger om et kommende forhold bør du unngå følgende i leiligheten din. Det mener nettsiden guyism og Side2.

1. Slitte eller ødelagte møbler: Det er ikke sjarmerende om du fremdeles bruker møblene du tok med hjemmefra første gang, eller om du har beholdt den slitte og brukte sofaen fra studietiden. Under denne kategorien kommer også ølkassen. Det er fremdeles mange gutter som bruker ølkassen som stuebord. Et tegn på latskap, dårlig smak og umodenhet. Man kan skaffe seg et bord på for eksempel Ikea til under 200-lappen.

2. Dyr: Det er sjeldent en kvinne blir begeistret over eksotiske dyr. Det er vel generelt få personer som kommer i det romantiske hjørnet om det ligger en slange i et glassbur i stua, eller hvis en liten rotte sprinter rundt på gulvet.

3. Låste dører: Filmer har lært oss at det ikke er noe fint som gjemmer seg bak låste dører. Dessuten er det et signal om at du har noe skjule! La henne slippe å fantasere om de verste ting som kan skjule seg bak låste dører i leiligheten.

4. Plakater: Posters som var kule og in under ungdomstiden, og studietiden er nå bare pinlig å ha på veggen. Har du en røykende Bob Marley på veggen, eller en kjent filmplakat som for eksempel gjengangeren med John Travolta og Samuel L.Jackson fra Pulp Fiction så ta dem ned. Heng opp noe annet!

5. Mat: Det er ekkelt å ha muggen mat i kjøleskapet. Med mindre du har blåmuggost i kjøleskapet er det ingen grunn til å ha annen mat som er muggen eller gått ut på dato i leiligheten.

6. Rot: Er du av typen som bruker gulvet som søppelkasse kan du få problemer med å få en jente til å bli værende på besøk. Matrester på tallerkenen, gammel oppvask på kjøkkenbenken, papp og papir på gulvet eller tomme ølflasker er ikke et fristende overnattingssted. Kast også ut visne blomster og rydd opp i bladene om de ligger spredd på stuebord eller på badet.

7. Skittentøy: En stappfull skittentøykurv på badet kan gå til nød. Men er svette sokker, brukte boksershortser og skitne T-skjorter spredt utover leiligheten og rundt på soverommet så gir det dårlig førsteinntrykk.

8. Røyk: Det er ikke så mange som røyker inne lenger. Men er du en røyker så ta deg i hvert fall bryet med å tømme askebegeret. Vond lukt og et halvfullt askebeger slengende ved siden av sofaen er ikke et vinnende kort når du har med en date hjem – med mindre hun er en storrøyker da.

9. Stearinlys: Hvorfor har så mange ungkarer leiligheten full av lysestaker og telys? Det er et godt tegn at han liker å tenne et lys og lage koselig stemning i sitt eget hjem. Men er lysestakene av typen smijern man har fått av mor, og er lysene den eneste formen for «pynt» er det lite sjarmerende. På dette punktet kan det også legges inn boller med røkelse - det lukter ikke godt, det er ikke fint og heller ikke mandig.

10. Et ekstra sett: En mann som har redd opp sengen med sengeteppe, har et par ekstra nye tannbørster i skapet og en flaske rødvin klar på benken kan gjøre et ryddig og omtenksomt førsteinntrykk. Men det kan også signalisere at du ikke er den første dama som har kommet på overnattingsbesøk.

11. Snus: For mange jenter er det helt greit at snusen sitter i overleppa på den hun dater. Men kommer hun hjem til ham og snusen er spyttet ut både her og der er det ufresht. Putt snusen i topplokket på boksen, og ikke legg den på bordet i god tro om at du kommer til å huske den senere.

12. På badet: Rester etter skjeggveksten rundt vasken bør unngås - hår generelt er ekkelt. Bare ta litt vått papir og fjern det da du er ferdig i stedet for at det svever rundt og legger seg alle andre steder.

13. På veggen - igjen: Det er ikke bare gamle plakater som helst ikke skal pryde veggen. Digre Afrika-masker i tre er heller ikke kult. Greit å være eksotisk, men at tre woodoo-ansikter er det første som møter deg når du går inn, er ikke alltid like positivt.

Kommentarer til denne saken