Gå til sidens hovedinnhold

Leken og lett

Bandet med de lange låttitlene er tilbake. Nok en gang er resultatet oppløftende.

Fall Out Boy

Infinity On High

Island Def Jam/Universal

Etter «From Under The Cork Tree» (2005) ble denne gjengen plutselig store stjerner i USA. Med sangtitler som «Our Lawyer Made Us Change The Name Of This Song So We Wouldn't Get Sued» var det muligens litt merkelig at albumet solgte flere millioner eksemplarer. Like fullt virket det som om Chicago-bandets humoristiske emo traff et stort marked.

Oppfølgeren «Infinity on High» åpner med en spøk som vitner om at selvironien fortsatt er på plass. Fall Out Boy er nemlig under labelen Def Jams vinger, og hva passer da bedre enn en introduksjon fra sjefen sjøl, Jay-Z? Deretter braker det løs med låten «Thriller». Tittelen har selvsagt ikke noe med teksten å gjøre, men spiller vel heller på et ønske om å selge like mye som Michael Jacksons klassiker.

Man kan si hva man vil om high school punk pop, men Fall Out Boy behersker sjangeren til fingerspissene. Refrengene er den definitive styrken til låtskriverduoen Stump/Wentz. Allsangrefrengene vil ingen ende ta, garantert til stor glede for lyttere som ikke får nok av gladpunkgutter med tatoveringer.

Med 14 låter å fylle går det til tider over stokk og stein, og det hele blir i overkant tøysete. Men Fall Out Boy henter seg stadig inn igjen. «Infinity on High» er kanskje ikke toppers for hardbarka punkfans, men definitivt verdt en lytt for publikum med sans for det uhøytidelige og lekne.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka