Gå til sidens hovedinnhold

Lekre mobiler fra Motorola

CANNES (TV 2 Nettavisen): Motorola lanserer tre nye mobiler på mobilmessen 3GSM. Også iPod-mobilen og bredbåndsteknologi for mobilen er spennende nyheter.

Motorola har hatt fantastisk suksess med sin ultratynne klapptelefon Razr. Nå følger Motorola opp suksessen med tre nye modeller; Razr Black, i samme design som forgjengeren bare i sort, den supertynne, vanlige mobilen Slvr og en mobil med helt ny formfaktor, Pebl.

Høy kulhetsfaktor
Motorola har funnet ut at de skal være svært så hippe og kule, og kjører derfor med firebokstavers produktnavn.

Razr V3 er som den forrige Razr-modellen en utrolig lekker klapptelefon i tynnformat. Det mest imponerende med telefonen er de to skjermene som Motorola har klart å presse inn på et deksel som bare er noen millimeter tykt, og skjermene er i tillegg både lyssterke og gode.

Ellers er Razr V3 ikke en spesielt godt utstyrt telefon. Den er uten støtte for Edge eller 3G. Kameraet når ikke opp mot megapikselnivået, men ellers har Razr V3 støtte for både Blåtann og e-post.

Tynn, tynnere, tynnest
Slvr V8 tar den tynne formfaktoren fra Razr-telefonene enda litt lengre. Mobilen er ikke en klappmobil slik Razr-ene er, og er derfor enda smalere. Den er bare 11,5 millimeter tykk og du merker knapt at du har mobilen i lomma.

Heller ikke Slvr har noe megapikselkamera, men her har Motorola valgt å legge inn støtte for Edge slik at du kan surfe kjapt på internett.

Telefonen spiller av både MP3- og MPEG4-filer, har støtte for Blåtann, push-to-talk og e-post. Slvr skal være på markedet i tredje kvartal.

Oval og organisk
Den nye Pebl V6 har en helt annen formfaktor enn de to andre telefonene. Som navnet antyder, har den organiske former og en glatt finish.

Pebl er en klapptelefon med hovedvekt på design, men Motorola har likevel klart å finne plass til Edge-støtte.

Med innebygd kamera, java-støtte, Blåtann og fem megabyte innebygd minne er Pebl en lekker liten telefon. Telefonen ventes på markedet i andre halvår av 2005.

iPod-telefon
En liten sniktitt på en Motorola-mobil med støtte for iTunes ble det også tid til på selskapets pressekonferanse, og selskapet håper å ha musikkmobilen på markedet mot slutten av året.

Motorola er også den første mobilleverandøren som installerer Skype, programvare for bredbåndstelefoni, på mobilen.

Uten å si noe om hvilke modeller som skulle støtte internettelefoni, lovte Ron Garriques, viseadministrerende direktør i Motorola, at flere modeller skulle får Skype-støtte.

Dermed kan billig bredbåndstelefoni snart også komme på mobilen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken