Lena Skjerdal Trio
Home
NORCD/Musikkoperatørene

Noe forteller meg at de som har tilhold på Vestlandet har stifta bekjentskap med Lena Skjerdal opp til flere ganger. Det er nemlig ikke mulig å holde et så langt framskredent talent skjult når man har drevet med musikk i mange av sine rundt 37 år.

Skjerdal har studert musikk både i Trondheim og i India og har jobba som vokalist både i storbandsammenheng og sammen med trommeslagerne Håkon Mjåset Johansen og Thomas Strønen. Når hun også har vært elev av både Sidsel Endresen og Elin Rosseland, så mer enn antyder det at vi har med en meget allsidig vokalist å gjøre.

På hennes debutalbum treffer vi Skjerdal sammen med pianisten Erik Håkon Halvorsen og bassisten Magne Thormodsæter – to av Bergens aller mest framgangsrike, yngre jazzmusikere – og på fire av de 10 spora en av kongerikets aller mest uttrykksfulle musikanter, trompeteren Per Jørgensen. Tonefølget er uten unntak smakfullt og delikat og du verden så godt det gjør at vi slipper trommer for en gangs skyld – dermed kommer alle tre/fire enda bedre til sin rett.

Skjerdal synger med en overbevisning i uttrykket som er sjelden og hun har en diksjon og en engelskuttale som svært mange kan misunne henne. Repertoaret står hun enten for sjøl eller så har hun fått hjelp av poeten Ren Powell, Rosseland og Halvorsen har skrevet ei låt hver, mens «Never Let Me Go» er henta fra standardskatten og «Say Goodbye» er signert Lindsey Buckingham og Fleetwood Mac. Stort sett alt befinner seg i et vakkert melodisk landskap og medium- eller sakte tempo.

Lena Skjerdal er noe så uvanlig som en moden debutant med mye på hjertet og en evne og vilje til å formidle det som gjør at man lytter med alle sanser. Med «Home» kommer vi under huden på Lena Skjerdal og det er en sann glede å ønske henne velkommen – hjem.

NB To av låtene på skiva har bytta rekkefølge på coveret. Det er slurv som bør unngås.