Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er så lei av sånne kjipe TV-program

Lene Marlin takket først nei til «Hver gang vi møtes».

POPSENTERET/(Side2): - Jeg sa egentlig nei, men så ombestemte jeg meg, sier Lene Marlin, til Side2.

Som aktuell artist i TV2-programmet «Hver gang vi møtes» har sangfuglen, i likhet med Kurt Nilsen, Morten Abel, Ole Paus, Anita Skorgan og Magnus Grønneberg, tatt turen til Popsentert i Oslo for å møte pressen.

Trengselen er stor når seks så folkekjære artister gjør seg tilgjengelig for intervjuer, og selv om Lene først ikke ville vise ansiktet sitt i den populære TV2-realityen har hun ikke noe i mot det store presseoppbudet. Hun angrer heller ikke på at hun lot seg overtale til å bli med på TV-innspilling i Hvaler.

- Jeg kjente at av alle ting jeg skal si nei til, for jeg sier jo veldig mye nei, så var det dette noe jeg måtte si ja til fordi konseptet er så bra. Jeg er så lei sånne kjipe program på TV. Lei av at folk skal være kjip med hverandre. Det at det er så god stemning i dette programmet og det var det som drev meg inn i det.

- Personlige grenser jeg har beskyttet i mange år
Det at kameraene følger deltakerne nesten hele døgnet var en av årsakene til at Lene vurderte å gi avslag på TV2s frieri - det satt nemlig langt inne å skulle bli filmet 17 timer i døgnet.

- Skal du si ja til et sånt program så må du bare gå inn i det. Jeg måtte finne ut om jeg egentlig ville det for jeg har noen personlige grenser som jeg har beskyttet i mange år, sier Lene åpenhjertig.

Hun hadde derfor behov for å tenke over programtilbudet.

- Jeg gikk noen runder med meg selv, men det med feel good-greia gjorde at jeg tenkte at det her må jeg gjøre.

Når hun først var på plass på Hvaler, gikk imidlertid det hele av seg selv.

- Vi var som en leirskolegruppe for vi fikk en utrolig fin gruppekjemi. Praten gikk hele tiden, til og med når kamera var slått av og lyset slukket så satte vi oss rundt bordet et annet sted og pratet.

- Det var ganske magisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Har ikke noen god forklaring
Hun forteller videre at det mest utfordrende under oppholdet var dagen da hun og hennes musikkarriere skulle hylles.

- Det generelle med å la seg hylle, det er ikke bare, bare for meg.

Kan du utdype?

- Jeg har ikke noen god forklaring på det. Men det skal sies at den dagen som var min, var en helt fantastisk opplevelse, men det var ganske heftig. Du vet - det er fokus på deg, du prater om ting og du begynner å rippe opp i ting, smiler Lene og puster tungt.

- Men det var bare kjærlighet rundt deg, og alle vil deg bare godt.

- Faen meg så nervøs
Til tross for at så mange anerkjente artister er med i programmet får de ikke godkjenne alle episodene før det sendes på skjermen. Men programmet hvor de selv hylles får de imidlertid til gjennomsyn.

- Jeg har sett mitt eget program, og jeg var utrolig glad. De har klart å forevige stemningen som var.

- En ting er når man er opp i det selv, men det å se at det man opplevde der har blitt så bra foreviget og satt sammen, det synes jeg er veldig fint for det vet man ikke på forhånd.

Videre forteller Lene at det ikke gikk lang tid før hun glemte at det var kamera til stede under middagene. Det gjorde seansene foran mikrofonen ekstra nervepirrende.

- Man blir faen meg så nervøs, for man vil bare at folk skal være glad og fornøyd.

Var du bekymret for at noen av de andre artistene ville ødelegge dine låter med sine tolkninger?

- Nei, det var jeg aldri redd for. Jeg visste hva slags gruppe folk dette er. Alle vil sette sitt preg på låten, det samme ville jeg, svarer Lene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Intim setting
Promoen til programmet er bevis på at artistene ble rørt over det de hørte, og Lene vedgår at også i denne sesongen blir det mange tårer.

- Det er det som er så fint med musikk at man kan la seg røre med det. Og det tro jeg alle oppvelde for det blir en intim setting. Det kan være låter som rører noen der og da, men man blir også påminnet om ting. Musikk har den evne at når du hører en låt så blir du dratt tilbake til den tiden da du hørte låten.

Slike spesifikke minner folk generelt har når de hører en sang, er noe også artistene selv har forteller Lene.

- Så det blir sterkt og det blir fint og det er noe av det jeg digger med musikk at man som artist kan røre folk med låtene sine man har skrevet opp gjennom årene, men også at man kan blir rørt av det selv.

Var det tungt?

- Tungt var det ikke. Det var en følelsesmessig god blanding. Man blir tom etter sin dag for det var så opp og ned med følelser, smiler Lene.

«Hver gang vi møtes» har premier på TV2 lørdag 5. januar.

SE KLIPP FRA SERIEN HER:

HTML EMBED
Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken