Vi fortsetter vår serie med coverversjoner av kjente artister med kanadiske Leonard Cohen. Det er ikke overraskende at mange har laget coverversjoner av nettopp Cohen, og mange har du hørt før («Hallelujah?»). Vi har likevel klart å plukke ut noen virkelig godbiter fra den store musikalske skuffen.

Les også: Sjekk hvem som synger U2

PS! Vi laget en egen sak med coverversjoner av «Hallelujah»: Sangen alle vil synge

Willie Nelson - Bird on a Wire
Det finnes vel knapt noen bedre som kunne sunget denne sangen. Dette er muligens den beste coverversjonen av låten som finnes. Den er hentet fra hyllestalbumet «Tower of Song - The songs of Leonard Cohen.» Albumet i sin helhet er ikke tilgjengelig for streaming, så du må bruke spillelisten under for å høre låten.

Sting & The Chieftains - Sisters of Mercy
En relativt spesiell versjon av Cohen, men den fungerer godt for det. Irske rytmer med Sting som synger er noe langt fra Cohens original, men viser at Cohen er en strålende låtskriver hvor låtene kan brukes til mye. Låten er hentet fra samme album som over.

R.E.M. - First we Take Manhattan
Denne låten er hentet fra singelen til «Drive,» og er en strålende opprocka versjon av låten de aller fleste nordmenn i en viss alder har et forhold til.

Joan Baez - Suzanne
At Cohen har drevet på en stund er dette et bevis på. Denne sjelfulle coveren er fra 1975. Låten finnes på hennes samlealbum «Diamonds.»

The Lemonheads - Hey, That's no Way to Say Goodbye
Lemonheads har laget en fin-fin cover av den nydelige låten til Cohen, og har til og med gitt den ut på singel. Damestemmen synges av Liv Tyler.

Ulf Lundell - Kom Du Nånsin Iväg (Famous Blue Raincoat)
En forsvenskning av Cohen-klassikeren får du av Lundell. Låten er hentet fra albumet «Sweethearts,» som er full av Lundells tolkninger av sine favorittlåter.

Michael Bublé - I'm Your Man
En utrolig oppjazzet (dog rolig) versjon av Cohen er det selvfølgelig nok det Bublé leverer. Det fungerer ekstremt godt. Hentet fra albumet «Call me Irresponsible.»

Kari Bremnes - Alle vet jo det
Det er jo ikke bare svensker som har tolket Cohen. På albumet «Cohen på norsk» fant man Bremnes, Paus, Claudia Scott og mangle flere som sang Cohens sanger.

Mikael Wiehe - USA är redo för demokrati
Denne låten er hentet fra hyllestplaten «Cohen - The Scandinavian Report.» Andre folk på albumet er Ane Brun, Eva Dahlgren og Christel Alsos.

I spillelisten under finner du også låter av Beth Orton, Jarvis Cocker, Neil Diamond, Johnny Cash, Aaron Neville, Noel Harrison, K.D. Lang, Buck 65, Rufus Wainwright, Don Henley, Ebba Forsberg, U2 (sammen med Leonard Cohen), Bono solo, Perla Batalla og The Extra Glenns.

Her finner du spillelisten med alle låtene