Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg liker å være i høyspenn

- Scorsese sa til meg at får du ikke dette riktig, så faller hele filmen, sier Leonardo DiCaprio til Side2.

Berlin (SIDE2:) Ikke noe press altså. Men Leonardo DiCaprio innrømmer overfor Side2 at han liker det.

- En kar sa til meg en gang at smerte er kortvarig, film varer evig. Det har jeg tatt med meg, humrer han.

En passende ung mann
Leonardo DiCaprio (35) er et veldig hyggelig møte. Litt solbrun fra California virker han tross jetlag atskillig friskere enn undertegnede og de andre blekansiktene der vi sitter i et hotellrom på Regent i Berlin.

Han er også en veldig korrekt og høflig mann. En kar som har vært i denne bransjen lenge.

- Men jeg er aldri fornøyd med det jeg gjør, og det er en god ting. Ellers hadde jeg blitt lat rett og slett, mener han.

- Nei da, jeg trenger ikke noe glass, sier Leonardo DiCaprio der han strekker seg over bordet etter en flaske med farrisvann.

- En åpner, kanskje?

- Ja, det trenger jeg, sier han og ansiktet sprekker opp i et smil.

Ble voksen med Scorsese
«Shutter Island» markerer det fjerde samarbeidet med Martin Scorsese, et samarbeid som startet den gangen DiCaprio selv presenterte sin drøm om å få spille Howard Hughes i «The Aviator».

- Jeg kom med «Aviator»-manuset til Marty og det at han sa ja var enormt. Men jeg hadde aldri opp til da følt et så dypt ansvar for å gjøre en rolle bra. Jeg hater å bruke et uttrykk som «overgang til voksenlivet», men det var det «Aviator» var, sier DiCaprio.

I dag har de to et godt kameratskap og samarbeid.

- Faren min er like gammel som Marty. De vokste opp i samme nabolag og gikk på samme skole. Hvor kult er ikke det?

Siden er det blitt «Gangs of New York», «The Departed» og nå «Shutter Island». Der spiller DiCaprio en politimann på 50-tallet som skal etterforske en usannsynlig forsvinning fra en mentalinstitusjon som huser svært farlige kriminelle. Det går rykter om både forsvinninger og medisinske eksperimenter, og DiCaprios politimanns egne traumer gjør at han snart begynner å lure på sin egen virkelighetssans.

En manns virkelighet
Scorsese bruker elementer både fra thrillere, skrekk og gamle politifilmer i «Shutter Island». For publikum blir det også et spørsmål om hva skjer og hva er drømmer på filmen.

For DiCaprio var utfordringen å spille alle scenene som det var det som var virkelig der og da.

- Det som overrasket meg med filmen etter hvert er at sjangrene forsvinner og til slutt står vi tilbake med en mann som må forsone seg med sine egne traumer, sier han.

Fornøyd og glad
Men sant skal sies, Leo DiCaprio elsker roller der han er i høyspenn.

- Jeg liker ikke dialog hvor det jeg sier ikke har mer enn en betydning. Det kjeder meg til døde, sier han. Og han ler godt over spørsmålet om han selv føler seg normal etter å ha vært skuespiller fra barneårene.

- Om jeg ser på meg selv som en normal person? Uten at jeg skal bli for privat, så kan jeg si at jeg stort sett er en fornøyd og glad kar. Og om det gjør meg normal, så er jeg vel det.

Side2 følger filmfestivalen i Berlin:
- Deg kjenner jeg jo!
McGregors virkelige lidenskap
Kong Leo av Berlin
- Vi gjør hverandre modige
- Filmen er blitt mer og mer sann
Kongen av Bollywood
Hun dømmer Moland
Klarer de å vinne Berlin?
- Hele Norge er opprørt
Skal fronte Norges ære i Berlin

Kommentarer til denne saken