Gå til sidens hovedinnhold

Kong Leo av Berlin

Leonardo DiCaprio fikk kongelig velkomst under festivalen i Berlin. Gjett hvorfor.

Berlin (SIDE2:) - Leo, Leo, Leo, ble det ropt taktfast fra fotografene under fotoseansen for Martin Scorseses psykologiske thriller ”Shutter Island”. Selv om fotografene her i Berlin brøler seg hese for et bilde, er det ytterst sjelden med slik unison sang .

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det skyldes selvfølgelig at stjernen har en enda større status her enn i resten av verden fordi hans mor er tysk. Voldsomt tysktalende er han ikke, men uttalen er ganske bra. Noe som høres i ”Shutter Island”.

Hadde med mamma
- Min mor sa at jeg gjorde det bra, smilte han da han møtte verdenspressen med Martin Scorsese, Mark Ruffalo, sir Ben Kingsley og Michelle Williams. Så var hans mor Irmelin også med til Berlin og tok faktisk bilder av ham sammen med fotografene.

”Shutter Island” er historien om to politimenn som kommer til et mentalsykehus på en øy for å etterforske forsvinningen av en kvinnelig barnemorder. Tiden er tidlig 50-tall. Paranoiaen for den kalde krigen har begynt og sjefsetterforsker Teddy Daniels (DiCaprio) sliter med egne krigstraumer.

Når så en orkan treffer øya og avskjærer den fra fastlandet, begynner mystiske ting å skje på mentalsykehuset.

Ikke spesielt moro
- Moro er ikke ordet jeg vil bruke til å beskrive arbeidet med denne filmen. Men det var definitivt utfordrende. Det var som et puslespill. For meg føltes det som mange små historier som skulle knyttes sammen. Og så var det de scenene der Mark Ruffalo og jeg ble blåst av vifter og kastet vann på. Jeg så ingenting, hørte ikke Mark og så ikke Marty. Så moro¿nja, sier DiCaprio.

Filmen er fjerde samarbeid for Scorsese og DiCaprio på ti år.

- Det er et samarbeid enhver ung skuespiller ville vært en idiot å si nei til. Nå er jeg ikke så ung lenger da, men det er en tillit der som gjør at samarbeidet går fremover på, sier 35-åringen.

Klarer å bruke livserfaringene
Martin Scorsese synes at DiCaprio har utviklet seg mye siden de startet for 10 år siden med ”Aviator” da DiCaprio kun var 25 år.

- Jeg ser ham som en ung mann som stadig utvikler seg som skuespiller. Som person er han blitt mye mer moden på de årene og fordi han er så talentfull klarer han å nytte sine livserfaringer i sitt arbeid. Jeg er veldig glad for at jeg får oppleve det, sier Martin Scorsese.

”Shutter Island” har norsk premiere allerede fredag 19. februar.

LES MER FRA FILMFESTIVALEN I BERLIN:

Hans Petter Moland: - Vi gjør hverandre modige
Roman Polanskis The Ghost Writer: - Filmen er blitt mer og mer sann
Shah Rukh Khan: Kongen av Bollywood
Renee Zellweger: Hun dømmer Moland
Festivalstart: Klarer de å vinne Berlin?

Kommentarer til denne saken