Gå til sidens hovedinnhold

Dette er vinterens hotteste leppestifter

Lilla, brunt, burgunder og nude. La deg inspirere!

(SIDE2): I høst og vinter er det to motpoler som gjelder i motebildet for skjønnhet; en som representerer den sporty og naturlige stilen, og en som er mer glamorøs og mørk. Den mørke, gotiske siden av motebildet bringer med seg dype bærtoner, mens for den naturlige stilen er det lyse lepper som gjelder.

Derfor kan man i år like så godt velge lyse lepper eller lipsyl, som knallrøde og bærfargede lepper, alt ettersom hvilken stil man foretrekker.

Burgunder og vinrødt

Den mest klassiske rødtonen er satt litt til siden - i sommeren ble den erstattet med oransje, og i vinter er det burgunder som gjelder.

Samtidig er den klassiske røde alltid et godt alternativ, spesielt for festlige anledninger som julebord og nyttårsfeiring, så det er ingen grunn til å avskrive den helt.

Aller helst skal den røde leppestiften likevel ha en mørkere tone enn den klassiske røde. I hvilken grad bestemmes av hvor mye du selv våger. Nyansene går fra burgunder, til dyp, mørk vinrød som grenser mot mørkebrun.

Brunt og lilla

Disse mørke tonene kan gjerne være matte, men om du er usikker på trenden kan du teste den ut med en stain eller gloss først - disse er enklere å bære, og gir et noe mer subtilt intrykk i forhold til de matte. I tillegg gir den lysreflekterende glossen eller leppestiften en forstørrende effekt, som jo kan være greit med tanke på at mørke leppestifter kan få leppene til å fremstå som mindre enn det de egentlig er.

Brun leppestift er tilbake i motebildet, etter å ha vært lagt bort siden 90-tallet. Lilla er tonen for de mest trendy av oss, som ikke er redd for å prøve ut nye trender.

Rose og nude

90-talls tendensen har også brakt med seg typiske rosefarger - med trendsetteren Kylie Jenner i spissen.

For deg som liker en mer naturlig look er nudefargede toner veien å gå.

Kommentarer til denne saken