Gå til sidens hovedinnhold

Et spekulativt innlegg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er uforståelig at Gunnar Stavrum, som er så dyktig og kunnskapsrik, skriver en slik artikkel. Det er selvsagt greit å diskutere om Stortingets lønnskommisjon burde foreslått at stortingsrepresentantenes godtgjørelse skulle økt litt mindre - og om statsstøtten til partiene burde vært mindre - men det er ikke egentlig dette Stavrum gjør.

Det han gjør, er å sause sammen påstander og opplysninger om stortingsrepresentantenes godtgjørelse, støtten til partiene og den møtefrie perioden Stortinget nå skal ha, for å etterlate inntrykk av at stortingsrepresentantene bevilger seg selv enorme lønninger og andre goder, et stort støtteapparat OG en kjempelang ferie - samtidig som arbeidet de gjør på Stortinget, er ineffektivt og totalt uten kontakt med virkeligheten, fordi de arbeider så antikvarisk.

Man skulle tro at Stavrum vet bedre. Og gjør han det, er det ekstra god grunn til å kritisere det han skriver - fordi han da bevisst bidrar til å svekke tilliten til en av våre viktigste institusjoner, nemlig Stortinget.

Hvis han ikke vet bedre, kan jo Nettavisen kanskje bruke noen redaksjonelle ressurser på å undersøke hvordan stortingsrepresentantenes hverdag faktisk er - og sette seg inn i argumentene for og mot de ordningene og arbeidsformene stortingsrepresentantene har, slik at avisen kan tegne et mer nyansert og sannferdig bilde. Stortingsrepresentant Heidi Nordbu Lunde ga visstnok sitt bidrag i fjord, da hun på Facebook dokumenterte hva hun gjorde hver dag i "ferien".

Jeg syns, i all beskjedenhet, den gir et mer nyansert og riktig bilde enn Stavrums artikkel og overskrift gjør.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter