Gå til sidens hovedinnhold

Frp har gått ut på dato

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rystad prøver så godt han kan å hjelpe Fremskrittspartiet til å komme på offensiven etter at de fikk drøye 7 prosent på siste måling. Når de konkurrerte med Ap i 2005 om tronen i Norge (over 30 prosent), så er dette minst like stor krise som for Ap, Rystad.

Dette er saken: Siv må ta grep

Det er riktig at innvandringskortet er oppbrukt og neppe har samme valør i fremtiden. Alle nordmenn er venn med minst en innvandrer nå. Det virker bare dumt og gammeldags å rakke ned på flyktinger i 2021.

Når det gjelder bil og vei så er det ikke noe skrikende behov for Frp. Det bygges veier uten Frp i regjering, og folk aksepterer bompenger og elbiler mer og mer. Folk er også fortrolig med klimaproblemene, som også NHO og bedriftene er opptatt av. At Frp protesterer mot dette gjør at folk flest ser på Frp som litt snåle.

Frp kan heller ikke kjøre på med skattesaker siden avgiftene og bompenger fløy i taket da de styrte. Det samme med bensinprisen som lenge var et sikkert Frp-kort. 17 kroner per liter med Frp i regjering er noe folk husker meget lenge.

Dessverre for Frp så er mulla Krekar ute av Norge, uten at de selv klarte å få ham ut. Krekar var gull verdt for Frp da han bodde i Norge. Et ny Krekar i Norge vil hjelpe på Frp's oppslutning.

Rystads forslag om å angripe MDG på bilpolitikk og kjøttfrie måltider har lite for seg. Lan Berg banker Siv Jensen på både sjarm og sympati blant folket. Å angripe Lan Berg vil virke mot sin hensikt på grunn av sympatien som Berg har opparbeidet.

Hovedproblemet for Frp er at de ikke innfridde i regjering. Særlig på bompenger og statlig eldreomsorg. Folk ble rett og slett skuffet. Dessuten fant ikke V og Krf seg i å bli utnyttet da de var utenfor H/Frp-regjeringen i fire år. De tvang Frp til flere kompromisser da de kom i regjering. Frp blir nå delt i to med en splittelse der flere velgere flykter mot høyrepartiene.

Perioden fra 2013 til 2021 viser at Frp ikke er solid nok som parti. Tett regjeringssamarbeid med andre partier var den store testen. Her strøk de.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus