Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor ville ikke politiet ta i mot gratis støtte?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politiet tilbys gratis støtte til å lyse opp hele skredområdet i Gjerdrum, men svarer ikke på henvendelser. Politiet uttaler at de mottar så mange henvendelser at de ikke har kapasitet til å svare alle. Har du hørt på maken til sprøyt?

Dette er saken: Ville lyse opp rasområdet, men politiet takket nei: - Det finnes ikke sterkere lys i Europa

Da må de jo utvide staben da slik at kapasiteten blir tilfredsstillende. Det denne staben skal gjøre er nemlig å sile ut alle henvendelser som ikke er nødvendige og prioritere det som det er størst behov for.

Redningsarbeidet måtte avsluttes når det ble for mørkt har vi blitt fortalt. Ville det da ikke vært på sin plass å ta i mot støtte i form av Europas sterkeste lys, kostnadsfritt? Jeg skulle så gjerne ha hørt hva de andre nødetatene mener om den saken.

Det er sikkert mange som mener at politiet gjør en god jobb ved slike innsatser, men hva gjør de egentlig? Hva er det de gjør som ikke andre nødetater gjør like godt, om ikke bedre? Vi har både brann, sivilforsvar og helse som alle er opplært til å opprette og drifte et skadested. De har også innsatsledere som kan sørge for ordnede forhold under redningsaksjonen.

Les også: Politiet takker for hjelpetilbud, og beklager dårlig tilbakemelding

Om det er kriminalsaker eller større ulykkeshendelser så får jeg stadig følelsen av at Politiet ikke opptrer etter forventningene. De har skreket etter mer penger og flere ansatte i årevis, men hva er det som skjer? Et direktorat som eser ut, nedlagte lensmannskontor, mindre Politi i gatene, en rekke halvveis oppklarte kriminalsaker som blir lagt bort.

Folk som får syklene sine frastjålet får ikke hjelp av politiet på grunn av manglende ressurser, men om det rapporteres om en syk mann med kniv, da stiller de opp i hopetall nedlesset med våpen som om de skulle i krig. Ingen ressursproblemer da, nei.

Hvorfor må de ha skytevåpen for å nøytralisere en mentalt ustabil person med kniv? Er de ikke opplært til å takle slike saker? To personer burde være nok. Og må de skyte for å redde liv så går det an å skyte uten å drepe. Om opplæringen er riktig. Må de nødvendigvis bruke skarp ammunisjon i møte med syke personer?

Tilliten til politiet er blitt temmelig tynnslitt i den senere tid. De skal jo faktisk beskytte innbyggerne i dette landet, ikke drepe dem.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere