Gå til sidens hovedinnhold

Oslo er en by for eliten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det som foregår i Oslo nå er en varslet katastrofe. Oslo er blitt en by for den spreke, unge, grønne eliten med laptop, brune sko, åletrange dongeribukser, skjerf og motefrakk. En by for de som kan bære tungt, langt og lenge. Oslo for de rike som har råd til el-bil. Oslo for grønn ryggsekk, skall-bekledning og el-sparkesykkel.

Les også: Raser mot dobling av bompengene for elbiler i Oslo: - Bakvendt miljøpolitikk

Oslo er ikke for uføre. Oslo er ikke for eldre. Oslo er ikke for svaksynte. Oslo er ikke en by for pensjonister. Oslo er blitt en prøveballong som luften er i ferd med å gå ut av. Oslo er en forsmak på et samfunnseksperiment som snart er over.

Regjeringens miljømelding er også en prøveballong som bare kan fly så lenge staten har så mye penger å sløse bort at det ikke merkes på vanlige folks hverdag og lommebok. Heldigvis bor vi ikke i et diktatur, enn så lenge, og vi eldre kan planlegge en alderdom i Italia, eller Sverige.

Vi kan kjøpe fossil-bil i utlandet. Vi kan kjøpe bensin og diesel i Sverige og Finland mens vi parkerer gratis og kjøper varer med moms til Sverige. Etterpå kan vi kjøre den stappfulle handlevogna frem til bagasjerommet på vår SUV og kjøre hjem mens vi tenker på vår hjertesyke onkel som svaier i stroppa på bussen til Røa med 10 bæreposer hengende rundt halsen. Men vi synes ikke synd på han. Han fikk det slik han ønsket da han stemte på MDG.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk