Gå til sidens hovedinnhold

Vi gikk til finalen Rønsen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Beklager å si det Arild Rønsen, men vi gikk til finalen.... Og jeg er lei av dere surmagede musikkjournalister hvert år må fortelle verden hvor mye dere hater Eurovision Song Contest. Dere som hele tida skal fortelle oss hva som er god og dårlig musikk, og gi oss dårlig samvittighet for at vi ikke liker nettopp det dere vil vi skal høre på.

Jeg elsker ESC, uten den hadde jeg ikke fått høre mye god musikk. Jeg hadde ikke fått høre metallmesterverket "Viszlát Nyár" som ungarske AWS serverte ifjor, og albumet de ga ut ifjor høst som ble årets metallalbum for meg. De spilte forresten på Wacken ifjor. Jeg hadde heller ikke fått høre den sobre og vakre countrylåten "Calm After the Storm" med nederlandske Common Linnets i 2014.

Og jeg hadde ikke fått oppleve fenomenet Hatari, med sin advarsel om at hvis folk ikke står opp mot den bølgen av hat og hets som flommer over Europa og verden nå, ja, så vil hatet vinne. Som det første de gjorde da de kom til Israel var å besøke Hebron og etterpå karakterisere det de så som apartheid. Som bruker ESC-deltakelsen som en plattform for å sette Palestina på dagsorden. Hatari skal spille på BLÅ 30. august. Jeg reiser ens ærend fra Trøndelag for å se dem, sees vi da?