Gå til sidens hovedinnhold

Den offentlige kontrollfunksjonen fungerer ikke

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den sosialistiske tankesmien nevner lite om hvordan det offentlige utfører sitt kontroll- og oppfølgingsansvar overfor driften av barnehagene.

Dette er saken: Private barnehager: Med hjerte for profitt

Hvis en privat profitør kan drive over tid med underbemanning kan den offentlige kontrollfunksjon neppe fungere som den skal. De gjør ikke jobben sin - ikke noe sjeldent fenomen fra offentlig sektor.

At sosialistene aldri kan eller vil forstå at en privat næringsdrivende er nødt til å ha overskudd fra driften for å kunne drive gjør denne diskusjonen og kritikken meningsløs. Offentlig barnehage kan bare skyve problemene foran seg og rope på mer penger. Alt foregår i stillhet på bakrommet og ingen bryr seg.

Les også: Har kartlagt kjønnsforskjeller ved skolestart: - Vi ble overrasket over hvor tydelige forskjeller det er

Denne kritikken av private barnehager eller andre velferdsinstitusjoner i privat drift vil aldri opphøre så lenge sosialistene hater privat økonomisk fortjeneste og overskudd - at kunder, klienter er godt fornøyd med tilbudet er da uvesentlig. Politiske og dogmatiske idealer trumfer alle andre hensyn. Vi får bare håpe Høyre vinner neste valg også.