Gå til sidens hovedinnhold

En svakhet i demokratiet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dommen er nok riktig. I tillegg bør de som ikke gikk til sak også få tilbake pengene. Det interessante her er at de rødgrønne vant valget høsten 2015 blant annet på å ilegge eiendomsskatt de neste fire årene. For året 2016 fikk de ikke lov å ilegge eiendomskatt fordi de var for sent ute med varsel på grunn av byråkratiske regler og fastsatte grunnlag. Det hadde vært mulig å varsle om skatten før hvis alt hadde vært smidigere tilrettelagt. Det er en svakhet i demokratiet at man ikke kan innføre en skatt i 2016 når man vant valget i 2015.Erna og Siv satte ned skatten i 2014 når de vant valget i 2013!

Ellers var Stavrums advarsel i 2015 om enda høyere eiendom skatt på grunn av Rødt og SV en total fiasko. Skatten ble slik Ap lovet, og eldreomsorg er blitt vesentlig bedre enn det var. Huseierne var enda verre og løy om hvor stor skatten ville bli i reklameplakater. Slike aktører ødelegger demokratiet.