Gå til sidens hovedinnhold

Norske myndigheter bør hjelpe Beirut

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det verst tenkelige som kunne skje for Libanon har skjedd. Når så du sist noe så forferdelig på film? Anslagene viser at nærmere 200 000 mennesker har blitt hjemløse. Tusenvis av arbeidsplasser er revet bort. Dette skjer i et land hvor valutaen er i fritt fall og hvor ledigheten er på over femti prosent.

Dette er saken: Enorm eksplosjon i Beirut - dramatiske bilder spres på nett

I Beirut er både islam og kristendommen en integrert del av samfunnet. Mye har vært godt planlagt for å unngå konflikter som i Israel, hvor en stor andel kristne og muslimske palestinere er i konflikt med jødiske bosettere. I Beirut er fellesskapet basert på at de ulike religionene skal sidestilles i hverdagen.

Beirut har gode universiteter, kanskje Midtøstens beste kjøkken, og en større vin-produksjon hvor mange av produsentene er muslimske familier. Muslimske jenter går like mye med som uten hijab, og radikal islam har en helt begrenset, om ingen plass blant den vanlige libaneser.

Les også: Beirut-eksplosjoner skal ha blitt forårsaket av ammoniumnitrat

Libanon var tidligere et finanssentrum for hele Midtøsten. De høyt utdannede menneskene er der fortsatt. Det religiøse mangfoldet er viktig for hele regionen.

Russland, Frankrike, Tyrkia og Saudi-Arabia har allerede sendt fly med leger, feltsykehus og med medisinsk utstyr og personell. Som et demokrati bør norske myndigheter nå våkne opp for å bidra til den akutte hjelpen som Libanon så sårt trenger. Da er vi med på å støtte et folk som ønsker å få bukt med korrupsjonen som er det største problemet for den vanlige libaneser.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året