Gå til sidens hovedinnhold

Uhørt behandling av Giske

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvordan skal dette ende? Det er utrolig at media lar seg lure av udokumenterte hendelser. Har mediene glemt Vær Varsom-plakaten?

Les også: Trond Giske under fylkesårsmøte: - Jeg har noe å si

Trond Giske er med media sin hjelp kastet til løvene. Om en borger gjør hærverk, bryter trafikkregler eller lignende, kan denne borgeren godta den straffen han blir ilagt eller bringe saken inn for rettsapparatet. Det er så opp til retten å avgjøre straff eller frifinnelse.

Trond Giske blir utsatt for anklager som ikke lar seg prøve i rettsapparatet. Hvorfor er det ingen av anklageren som anmelder saken? Hadde det blitt gjort hadde han hatt en sjanse til å forsvare seg i rettssalen. Kanskje skulle Trond Giske anmeldt anklagerne selv? Da hadde han kunne fått bringe dette inn for rettsapparatet og fått en mulighet til å kunne forsvart seg. Slik det har utviklet seg nå er han blitt rettsløs, og media med journalister opptrer som den dømmende makt.

Les også: En politisk henrettelse

Jeg er ikke en stor beundrer av Giske, men rettferdigheten har ikke seiret her. Jeg synst virkelig synd på han nå. Det blir et rart samfunn i fremtiden om det skal fortsette slik at journalister overtar rollen som dømmende makt.