Gå til sidens hovedinnhold

Leserne digger nett

Det er bare journalister som synes papiravisen er mer interessant enn nettet.

BERGEN (NA24): Publikum bruker nettet mer og ivrigere enn norske journalister og advokater. Det viser Medieundersøkelsen gjennomført at Norsk Respons for Nordiske Mediedager.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Journalistene er altså mye mer opptatt av aviser enn publikummet er, sier medieforsker Frank Aarebrot.

Må ha papir
Mens 20 prosent av publikummet anser avisen som sitt viktigste medium, mener hele 47 prosent av journalistene i spørreundersøkelsen det samme. 53 prosent av advokatene i undersøkelsen mener papiravisen er viktigst.

Journalister er langt fra så opptatt av internett sammenlignet med å holde papiravisen i hånden. 19 prosent av journalistene mener at nettet er en viktig mediekanal. Tilsvarende tall blant advokatene ligger på 18 prosent. Blant de som bruker mediene oppfatter 22 prosent av publikummet at internett er viktigste mediekanal.

- Leserne er altså mer opptatt av nettet enn journalistene.

Ser knapt tv
Mens 43 prosent av publikummet mener at tv er viktig kanal, ser journalistene omtrent like mye på tv som de bruker nettet. 16 prosent av journalisten mener tv er viktig. Radio er mediekanalen grupperingene i undersøkelsen enes mest om. 12 prosent av publikum mener det er deres viktigste kanal, mens 13 prosent av norske journalister mener det samme.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis