Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter verdens største gassfelt

StatoilHydro bruker milliarder i håp om å ta del i det som kan være verdens største gassfelt.

I november la StatoilHydro 22 milliarder på bordet for å kjøpe seg inn i det enorme skifergassfeltet i Marcellus-formasjonen ved Appalanchene i delstaten Pennsylvania, USA. Nå håper de ifølge Dagens Næringsliv på å ta del i det som er verdens aller største gassfelt.

NA24 – din næringslivsavis

Feltet eies sammen med det amerikanske energiselskapet Chesapeake, og resultatene fra prøveboringene har vært oppløftende.

- Jeg ser ikke på Marcellus som et gassfelt i tradisjonell forstand. Det er ikke ett reservoar her, men gass bundet i skifer i et stort område. Men vis du legger til grunn alt sammen, er det et enormt gassfelt, sier sjef for leting og utvinning i Nord-Amerika for StatoilHydro, Øivind Reinertsen.

Alle er imidlertid ikke så optimistiske. Til Dagens Næringsliv opplyser oljeanalytiker Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier at StatoilHydro trenger en betydelig høyere pris på gassen for at det skal lønne seg. I dag er prisen på gass i USA rundt fire dollar per tusen kubikkfot. Bjørgan mener selskapet ført tjener penger ved en pris på 7 dollar per tusen kubikkfot.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken