Gå til sidens hovedinnhold

Lett match mot Bærum

VALLE (vif.no): Vålerenga er videre i jr-NM etter 6-1-seier mot Bærum lørdag. VIF-juniorene ledet 3-0 etter tyve minutter, og fikk en billig reise i en tid med mange kamper. Obeng og Roberts scoret to mål hver, mens Samuelsen og Shala sørget for det to siste målene.

- Vi skal i utgangspunktet være et mye bedre lag enn Bærum og det viste vi ganske klart i dag, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Det er det samme om vi vinner 1-0 eller 6-1 i NM. Det eneste som teller er å komme seg videre.

Pangstart
Vålerenga ga aldri Bærum en sjanse på kunstgresset på Valle. Allerede i kampens første minutt sendte Glenn Roberts de kongeblå i ledelsen. A-lagsspissen snappet opp et dårlig utspill, løp fra Bærum-forsvaret og dunket ballen i nettet. Spissmakker Dennis Obeng ville ikke være noe dårligere. Ti minutter senere fikk han ballen på sekstenmeteren, dro av to Bærumspillere før han avsluttet knallhardt i mål via stanga fra femten meter.

Før halve omgangen var spilt sto det 3-0. Et innlegg fra Christer Jensen ble headet inn i femmeteren av Harmeet Singh. Foran mål dukket som vanlig Dennis Obeng opp. Spissen fikk hodet på ballen og endte i nettet sammen med ballen og en Bærum-forsvarer.

Med komfortabel ledelse og totalt overtak slakket Vålerenga-spillerne litt av på tempoet. Bærum kom derfor litt mer med i kampen og produserte to sjanser. Den ene av dem endte i nettet etter en halvtimes spill.

- Når Bærum får den starten de gjør med to veldig tidlige baklengsmål er det klat at det blir veldig vanskelig for dem. Vi merket at gutta våre senket seg noen hakk etter 3-0-målet. Da var kampen i realiteten avgjort, sier Holter.

- Det var godt å få en tidlig ledelse og vi fikk brukt hele troppen i varmen.

Kort prosess
Etter pause gjorde VIF-juniorene kort prosess. Allerede i åpningsminuttet lå ballen i nettet. Kaptein Fredrik Carlsen hælsparket til Adnan Haidar på høyresida. Haidar dro seg inn i feltet og la ut til Mathias Samuelsen som klinte ballen opp i vinkelen fra tyve meter.

To minutter etter utnyttet Glenn Roberts Bærums uoppmerksomhet og trillet et frispark i mål mens de gule og svarte forsøkte å sette opp en mur. Ti minutter før full tid befant Bardh Shala seg alene med keeper. G16-landslagsspissen gjorde ingen feil og flikket ballen forbi en utrusende Bærum-keeper.

- I pausen bestemte vi oss for at Bærum ikke skulle få ny tenning av målet de fikk i førsteomgang. Vi ville drepe kampen tidlig og det gjorde vi til de grader med to mål på de første tre minuttene av andreomgang, sier VIF-treneren.

- Vi regner med at vi må bruke en del juniorspillere mot Hødd i 2. divisjon på mandag i og med at det er a-kamper søndag og onsdag, derfor var det greit at vi fikk en billig reise i dag. Vi produserte mange sjanser og kunne scoret flere mål, men vi er godt fornøyd. Det viktigste er at vi er videre.

Håper på fornuftig oppsett
I junior-NM setter Norge Fotballforbund opp kampene. I neste runde venter tøffere motsand for Vålerengas talenter.

- Det blir helt klart tøffere i neste runde, men jeg håper at forbundet er mer kreative enn at de setter opp oss mot et av de gode lokale lagene i Oslo-området. De bruker gjerne å gjøre det, men hvis det skal være litt prestisje i cupen må forbundet legge til grunn noen andre kriterier enn reisevei og kostnadsparing når de setter opp kampene. Det er helt håpløst sånn som det har vært de siste årene, avslutter Holter.

3. runde jr-NM
Vålerenga – Bærum 6-1 (3-1)

Valle Hovin kunstgress – ca 150 tilskuere

Mål: 1-0 Glenn Roberts (1), 2-0 Dennis Obeng (12), 3-0 Dennis Obeng (22), 3-1 Bærum (30), 4-1 Mathias Samuelsen (46), 5-1 Glenn Roberts (47), 6-1 Bardh Shala (80)

Gult kort Vålerenga: Mathias Samuelsen

Vålerengas lag: Mads Ivar Brun-Hansen (Eskild Magnussen fra 70) – Amin Nouri (Martin Fermin fra 45), Mathias Samuelsen, Morten Lie (Fredrik Thapper fra 45), Kent Brekke Jensen – Christer Jensen (Ilias el-Hafedi fra 51), Fredrik Carlsen (Michael Omoijuanfo fra 54), Harmeet Singh (Kristoffer Thuen fra 45), Adnan Haidar – Glenn Roberts, Dennis Obeng (Bardh Shala fra 45)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler