(SIDE2:)Lett på tråden (Easy Virtue) - Storbritannia, 2008. Regi: Stephan Elliott. Med: Jessica Biel, Colin Firth, Kristin Scott Thomas, Ben Barnes, Kimberley Nixon, Katherine Parkinson, Kris Marshall.

Tillatt for alle

Den konservative familien Whittaker blir sjokkert da sønnen John kommer hjem fra Frankrike med en kone. Larita er slett ikke sånn som fru Whittaker ønsker at svigerdatteren skal være. Hun er amerikansk, moderne og ikke redd for å motsi svigermoren.

Moren og Johns søstre er enige i at Larita ikke er som dem og at John burde funnet en annen kvinne. Og er Larita egentlig den hun utgir seg for å være?

«Lett på tråden» er basert på et teaterstykke av Noël Coward fra 1925. Stykket ble filmatisert av Alfred Hitchcock som stumfilm i 1928, og det er også på 1920-tallet den nye versjonen foregår. Regissør Stephan Elliott har klart å gjenskape årtiet på en svært god måte, og kostymer, musikk og scenografi er stemningsskapende. Morsomt er det også at de har brukt noe moderne musikk og arrangert det om til 1920-tallsstil.

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Skuespillerne lever seg inn i stilen og spiller på en teatralsk måte som gjør det morsomt å se på. Jessica Biel overbeviser som Larita, det samme gjør Ben Barnes som John. Mest skryt skal imidlertid Kristin Scott Thomas og Colin Firth ha for rollene som Johns foreldre. Mens moren er en kald, kynisk dame som er vant til å få det som hun vil, er faren en mann med en vond fortid som er lei av det overflatiske livet i familien.

Dette er ikke en komedie som skaper store latterbrøl hele tiden, men den er full av morsomme øyeblikk. Det er en glad-film som får publikum i godt humør, og den er perfekt å se en lys vårkveld. Den gode atmosfæren og den stilige filmingen, gjør filmen behagelig både å se på og å underholdes av.

Filmen passer for både voksne og gamle - alle kan få noe ut av den søte komedien. Her er romantikk, dramatikk og tragedie, alt presentert på en morsom måte.

HTML EMBED
video_embed(12315,1);