Toyotas premiummerke Lexus har tradisjonelt vært en litt tilbakelent komfortbil uten spesielt stor tilstedeværelse, men med introduksjonen av den nye GS i fjor, endret dette seg betydelig. Og nå viser de frem en minst like hissig bil i en litt mindre innpakning.

Les også: En utrolig behagelig og luksuriøs bil

Den nye IS skal formelt vises frem om en knapp uke på bilmessen i Detroit, men de klarte ikke helt å holde bildene for seg selv, og det er litt av en hissigpropp japanerne nå viser frem.

Se alle bildene under teksten!

Lexus melder at den er basert på den svært populære konseptbilen LF-CC, som egentlig var ment å være en konseptbil, men som Lexus nå faktisk skal produsere fordi tilbakemeldingene på designet var så bra. Bilen har fått en enorm og hissig grill, som skal gi sjåføren foran deg på motorveien til å passe seg.

Eller som Lexus sier:

- Dette er blant annet godt synlig i grillen som er utformet som et edderkoppnett, noe som gir mellomklassemodellen kraftfulle og djerve proporsjoner som får den til å stå frem i trafikken.

Pass deg. Her kommer jeg!

På interiørsiden har bilen fått en solid oppgradering fra den utgående modellen, med en enorm midtkonsoll som dominerer, og et instrumentpanel som skiller seg ut. Sterke fargevalg er også gjennomgangstonen. Lexus skryter også av elektrostatisk betjening av klimaanlegge, og Lexus' etter hvert så klassiske analoge klokke.

Lexus er påfallende tilbakeholdne med detaljer, men den bilen som vi vil se i Norge kommer til å bli en hybridmodell som får navnet IS 300h. Lexus sier det ikke direkte, men den vil være utstyrt med en 4-sylindret 2,5-liters motor, tilsvarende den som en finner i ES-modellen som er mest et amerikansk fenomen. Dette gir 200 hestekrefter, og et svært hyggelig forbruk.

På den litt større ES, gir dette en aksellerasjon på 0-100 på 8,1 sekunder.