Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk denne lekkerbisken

En miljøbil du har lyst til å vise fram.

Lexus var i mange år nærmest definisjonen på et kjedelig og traust luksusmerke. Gamle utgaver av modeller som LS er ikke det som virkelig får blodet til å pumpe, selv om det var behagelige landeveiscruisere for det amerikanske markedet.

Men dypt inne i Toyota - som jo lager Lexus - var det noen sportsfantaster som faktisk ønsket noe mer, og resultatet fikk vi se for et par år siden gjennom den høyteknologiske superbilen LFA. Plutselig kjempet Lexus om de raskeste rundetidene på Nürburgring, og ikke minst var en i konkurranse med merker som Ferrari.

Det har dog en stund blitt spekulert i hva Lexus egentlig ønsket å få ut av LFA, utover oppmerksomhet - for et billig prosjekt var det definitivt ikke, og det er ikke ventet at de ville tjene penger på bilen, grunnet absurde utviklingskostnader over et tiår, og en svært høy produksjonskostnad.

Men nå ser det ut til at vi ser konturene av hvordan Lexus nå henter ut design og sportslighet. På bilmessen i Detroit, som begynner neste uke, skal offisielt den nye konseptbilen LF-LC vises fram. Det er en mildt sagt spenstig designbil, som ifølge Lexus er «en designstudie som utforsker fremtidens Lexus-design, og er skapt av selskapets Calty design studio i Newport Beach, California».

Siden bilen ikke er avduket offisielt ennå, og dette strengt tatt er en konseptbil der spesifikasjoner ikke er all verden interessant uansett, er det ikke all verden vi vet om hva som skjuler seg på innsiden. Lexus beskriver den som en 2+2-seters sportscoupé, og det skal være en bil som benytter seg av «Advanced Lexus Hybrid Drive». For ordens skyld heter hybridteknologien de benytter i dagens CT200h bare «Lexus Hybrid Drive».

Lekkede bilder på nett viser for øvrig et rimelig utrolig interiør med en utrolig bred trykkfølsom skjerm og et instrumentpanel som består av flere lag med gjennomsiktige skjermer. Vi setter en god hundrelapp på at eksteriøret sier mer om hvordan Lexus vil gå inn i fremtiden enn det innsiden gjør.

Under kan du se fire bilder som Lexus har sluppet av bilen.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken