Lexus kommer til å gjøre et byks på registreringsstatistikkene i Norge når denne bilen ruller inn - helt nye NX 300h.

Dette er første kompakt-SUV fra Lexus. NX går inn i bilklasse som forlengst har blitt omfavnet av norske bilkjøpere - og alt tyder på at den kommer til å bite fra seg.

Kan bli travelt

Nå har produksjonen akkurat startet ved Lexus-fabrikken i Miyata, Japan. Her skal det tydeligvis gå unna - de første norske kundene får nemlig bilene sine allerede i oktober.

Og mye tyder på at det kan bli travelt på denne fabrikken framover. NX har fått en svært god mottagelse - og her hjemme lå det lenge an til å bli ventelister på bilen.

Dette er SUV-ene vi nordmenn elsker

Får flere biler

Over 200 norske kunder har skrevet kontrakt på bilen, allerede før produksjonen var i gang. Den norske Lexus-sjefen Jan Christian Holm er ikke overraskende en fornøyd mann om dagen:

- Etter god dialog med fabrikken, har vi fått økt årets kvote av bilen. Det betyr at vi skal kunne levere ca 300 biler i år. Om dette vil holde seg utover er umulig å si, men fabrikken vet at NX 300h har fått en fantastisk mottakelse i Norge, forteller Holm.

Slik avslørte de NX første gang

Kjører tysk premium

- Har du noe inntrykk av hvem kundene er og hva de kjører i dag?

- Ja, flertallet er nye kunder som aldri før har kjørt Lexus og som i stor grad kjører tyske premium-merker i dag.Det er veldig gøy å se at stadig flere nordmenn får øynene opp for våre hybridbiler, sier Holm.

Vi i Broom var tidligere i England og så nærmere på bilen. Vår konklusjon er at dette er en svært spennende nykommer - som absolutt har forutsetninger for å selge godt.

Eksklusiv visning: Broom var der

60.000 kroner rimeligere

Lexus velger å kun ta inn én modell til Norge. Det er hybridutgaven NX 300h med firehjulsdrift og 197 HK. Automatgir er standard. Selve hybridløsningen gjør at bilen får 60.000 kroner lavere engangsavgift, enn om den hadde hatt bare bensin- eller dieselmotor.

Startprisen på NX 300h er 511.600 kroner, da snakker vi Comfort-utgave.

Business starter på 550.500. Videre oppover i prisskalaen har vi Executive på 580.000 kroner. F Sport starter på 610.000 kroner - mens toppmodellen Luxury har prislapp på 670.000 kroner.

Godt utstyrt

Lexus er kjent for å ha betydelig mer standardutstyr på bilene sine enn særlig de tyske premium-konkurrentene tilbyr.

Det betyr i praksis at man ikke må ta høyde for flere titusener ekstra for "nødvendig" utstyr, selv om det naturligvis er mulig å spekke opp NX også i betydelig grad ut over det som er standard.

Denne Lexusen gikk mye ned i pris

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Du kan sitte som en konge - til en tredjedel av prisen

De aller beste SUV-ene

Bilmerket som øker mest i Europa

Den gjør deg litt uovervinnelig