Gå til sidens hovedinnhold

Norges billigste 3D-TV

Hva du egentlig får for under fem tusen kroner.

[Teknofil.no]: LG 42PW450 er en rimelig skjerm, og i skrivende stund kan du kjøpe den 42 tommer store plasmaskjermen fra LG med 3D-støtte for under fem tusen kroner.

Så hva får du for pengene?

Kort fortalt: En flatskjerm strippet for ekstrautstyr med jevnt over bra bildekvalitet, men som kun takler en tredjedel av oppløsningen til Full HD.

Bra sortnivå

For bildekvaliteten til PW450 er slettes ikke så dårlig som prislappen kanskje skulle tilsi. Sortnivået til skjermen er bra, og er ikke mye dårligere enn med langt dyrere skjermer, som for eksempel Panasonic TX-P50G30. Detaljene i mørke scener gjengis bra.

Videre er både farger og bevegelser i bildet bra, selv om du må belage deg på å justere fargene i menyen. For ut av esken gir de ferdiginnstilte modusene deg et bilde med for mye farge, som har et distinkt rødstikk.

Liker seg i mørket

Lysstyrken til PW450 havner omtrent midt på stigen. Skjermen liker seg aller best i mørkere omgivelser. TV-en fra LG har en blank glassplate foran panelet, som gjenspeiler mye av lyset fra omgivelsene. Dette trekker noe ned, for det kan være plagsomt å se lampen fra stua, lyse i skjermen.

Ikke full HD

Skjermen takler vanlige standardsendinger (SD) bra, men blir enda bedre når du gir den høyoppløste HD-signaler å jobbe med. Vær oppmerksom på at skjermen kun støtter 1024 x 768 punkter, HD-ready som det også kalles. Skarpheten i skjermen er bra, men vi syns likevel en skjerm av denne størrelsen burde hatt støtte for å vise Full HD (1920 x 1080 punkter). Spesielt når du skal bruke konverteringsfunksjonen på skjermen, som gjør om vanlige 2D-sendinger til 3D. Denne funksjonen gir best resultat når den har høyoppløst materiale å jobbe med. Enda er ikke resultatet like bra som ekte 3D.

Bra på 3D

For gir du skjermen ekte 3D-sendinger å jobbe med, blir resultatet meget bra, spesielt med tanke på prisen du betaler. 3D-bildene du får fra PW450 inneholder veldig lite crosstalk, fenomenet som gjør at bildene oppleves som doble. Samtidig er bevegelsene i bildet bra, selv om det lugger litt når bevegelsene er på sitt mest intense. PW450 bruker aktive 3D-briller, men disse følger ikke med når du kjøper skjermen.

Ingen smart-TV

Av ekstrafunksjoner har ikke PW450 mye å by på. Du kan hente opp bilder, film eller musikk fra en ekstern harddisk eller minnepenn via USB-tilkoblingen på TV-en. Er du ute etter en skjerm som kan kobles til internett og ditt lokale nettverk, for å se filmsnutter fra YouTube eller følge med på vennene dine via Facebook, er ikke PW450 skjermen for deg. Den er ikke det vi kaller en smart-TV.

For under fem tusen kroner får du en 42-tommers plasmaskjerm som kan vise deg 3D, og selv om den ikke har mange andre interaktive funksjoner å by på, får du likevel en bra flatskjerm til prisen du betaler. For bildekvaliteten er generelt bra, og er et godt alternativ om du ønsker en 3D-skjerm til budsjettpris.

Finn beste pris på LG 42PW450 her

Konklusjon

+ Bra 3D-kvalitet

+ Lav pris

+ God fjernkontroll

+ Godt sortnivå

- Svak lydkvalitet

- For mye gjenskin i skjermen

- Lite tilleggsfunksjoner

- Lav oppløsning

Alternativer

LG 42PW450 er den første plasmaskjermen vi tester i denne prisklassen som har støtte for 3D. Er du heller ute etter en omtrent like stor LCD-skjerm, med bedre oppløsning og bildekvalitet, og samtidig er villig til å betale tre tusen kroner mer, er Sony KDL-40EX720 en TV du bør se nærmere på.

Vil du heller droppe hele 3D-støtten, og legger mer vekt på bildekvaliteten på vanlige 2D-sendinger, er Panasonic TX-P50G30 et godt valg.

Vil du vite mer?Les hele testen av LG 42PW450 på Audiovisuelt.no

Kommentarer til denne saken