Gå til sidens hovedinnhold

Verdens største 3D-TV med LED

Denne nye flatskjermen fra LG er enorm.

[Teknofil.no] Det ligger alltid litt prestisje i å ha gatas største TV, spesielt om naboskapet er like intenst som mellom Donald Duck og nabo Jensen.

Med LGs nye flatskjerm står du i hver fall sterkt rustet til å gå seirende ut av nabofeiden - den nye LEX9-modellen fra selskapet er nemlig med sine 72 tommer verdens største 3D-TV med LED-teknologi.

PS: Blir 72 tommer litt lite for å tukte naboen?
Her er verdens største flatskjermer

LEX9 ble lansert under årets IFA-messe i Berlin og vi tok turen innom standen for å kikke nærmere på det nye beistet.

Førsteinntrykk
I en velfylt hall med skjermer uansett hvor du snur deg, er det ikke vanskelig å peke ut den 72-tommer store nyheten. Den fremstår som gigantisk vedsiden av en ellers så stor 46-tommer.

LEX9 er som nevnt overveldende stor, men den er også imponerende tynn - kun 12 millimeter på det tykkeste. Rammen på den nye 3D-modellen er mørk med en stilig fot laget i glass, som gir helhetsinntrykket et ekstra løft etter vår mening.

Bildekvaliteten ser ut til å være helt på topp, med et bunnsolid sortnivå og sterke klare farger. Demomaterialet som vises er hentet fra blant annet Formel 1, og bevegelsene i bildet flyter glatt og uten rykninger når racerbilene suser forbi.

Spesifikasjoner
Den nye skjermen fra LG har støtte for 3D, og har derfor også HDMI versjon 1.4-tilkoblinger. For at bildene skal flyte mykt er den utstyrt med 400 Hz Tru Motion, og TV-signalene kan overføres trådløst til skjermen, med en tunerløsning du får kjøpt som tilleggsutstyr.

Skjermen leveres med selskapets nye Magic Motion Remote Control, en fjernkontroll som fungerer mye på samme måte som en Nintendo Wii-kontroll. Dermed kan du dirigere direkte på skjermen med selve fjernkontrollen.

LEX9 er også utstyr med Bluetooth og den kan også kobles til internett for å bruke diverse forhåndsintallerte widgets, som for eksempel YouTube, Skype, Picasa og AccuWeather.

Den nye skjermen er forventet å nå det norske markedet i løpet av første kvartal neste år. Prisen på den nye giganten er dog ikke kjent.

Lyst å se LEX9 i aksjon?
Se video av den nye 3D-skjermen fra LG

Kommentarer til denne saken