Gå til sidens hovedinnhold

- Like bra som flaskevann

- Det er unødvendig å kjøpe vann på flaske hvis du får vann fra Gullfjellet, sier Ivar D. Kalland i Vann og avløpsetaten etter at det nok en gang er påvist Giardia i Svartediket.

- Det er også trygt å drikke vann fra Svartediket, men vann fra Svartediket har en litt annen farge. Vi har målt vann fra Gullfjellet mot flaskevann og fått identiske verdier.

- Er det pinlig for Bergen Kommune at bergenserne stadig kjøper mer vann på flaske - i regnbyen Bergen - vi burde vel hatt det beste vannet som var å oppdrive så ferskt som det alltid er.

- La meg bare si det slik at vi godt kunne vært den siste hendelsen foruten. Hvis du ser på kost/nytte verdien så får du hele tiden det beste alternativet i kranen din, det nest beste på flaske.

- Men hvis vi blir syke?

- Det du får er det samme vannet du har fått i alle år. Vi er bare litt skvetne nå. Når vi hører ordet giardia og drikkevann samtidig hos oss så skvetter vi. Vi målte giardia så langt tilbake som 1989, men vi fant at verdiene kun var av akademisk interesse fordi konsentrasjonene var små. Det er de samme konsentrasjonene vi fant denne gang. Men vi vil være bombesikre, sier fagdirektør Ivar D. Kalland

- Hvordan kunne det skje?

- Det var et gammelt klorhus som har stått der siden 1935 uten at vi har hatt problemer. Nå steg vannet inn i slike mengder at pumpene ikke klarte å håndtere det og en jordfeilbryter til det nye UV - anlegget ble slått ut.

- Vil det samme skje igjen neste gang regner litt kraftig?

- Nei, vi har tettet huset ved injeksjon. Det skal ikke skje igjen.

- Litt pinlig så kort tid etter den forrige skandalen og med flunkende nytt anlegg?

- Jeg begrenser meg til å si at vi gjerne skulle vært denne episoden også foruten.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken