Gå til sidens hovedinnhold

Liker aggressiv bankplan

Den norske bankgigantens aggressive planer blir godt mottatt.

Bankkjempen DnB Nor la tirsdag morgen frem aggressive planer for de neste tre årene.

NA24 – din næringslivsavis

Dessuten lanseres et kostnadsreduksjonsprogram som markedet ser ut til å like. DnB Nor stiger 2,3 prosent til 84,50 kroner på Oslo Børs tirsdag morgen. Det betyr at DnB Nor har blitt 2,5 milliarder kroner mer verdt for aksjonærene.

LES MER: DnB Nor banker til

OSLO BØRS: Følg børsen her

- Ligger i overkant
- Konsernet har lagt frem et kostnadsprogram som virker positivt. Man hadde spekulert i i at det ville komme et slikt program på forhånd, og dette ligger i overkant av spekulasjonene. Og det blir positivt mottatt, sier analytiker Nils Christian Øyen i First Securities til NA24.

Banken fortalte i en børsmelding i dag at den ser økt avkastning basert på fortsatt nedgang i kostnadsnivået. Målet om en kostnadsgrad på under 50 prosent er nådd, og nå sikter banken mot en kostnadsgrad på 46 prosent innen 2010.

Kostnadsreduksjonene vil skje gjennom effektivisering av driftsprosesser, IT, anskaffelser og distribusjon, forteller konsernet i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i London tirsdag, hvor selskapet møter analytikere og investorer.

LES OGSÅ: Bankkjempe på nye kontinenter

Milliontap
Storbanken resultater i tredje kvartal vil ikke vise vekst som følge av kurstap på utenlandske rentepapirer.

Årsaken er et DnB Nor må resultatføre et netto urealisert kurstap på cirka 600 millioner kroner knyttet til kursendring på obligasjoner og renteinstrumenter som er blitt påvirket av uroen i finansmarkedet.

LES MER: Kredittsmell for DnB Nor

- Taper mindre enn forventet
- I forhold til mine estimater så virker det som om guidingen for tredje kvartal virker god. Samtidig ser det ut som om tap på rente og obligasjonsporteføljen synes mindre enn forventet, sier analytikeren på telefon fra London.

- Er dette noe som kan ramme andre norske banker?

- Flere kan ha negativ utvikling, men en skal huske på at DnB Nor har hatt stor eksponering mot verdipapiriserte boliglån, sier Øyen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler