Gå til sidens hovedinnhold

Likevel U2-billetter igjen

Den offisielle salgssiden på internett hadde søndag formiddag billetter ute for salg.

Kort tid etter at saken om de tilgjengelige billettene var ute på TV 2 Nettavisen, sviktet imidlertid Ticnets sider - igjen.

Allerede lørdag før Ticnet meldte at billettene på nett var utsolgt.

Først brøt billettsystemet fullstendig sammen på grunn av kø og dataproblemer, da salget startet klokken ti lørdag formiddag.

Fikk bestilt likevel
Så meldte arrangørene at noen billetter ville bli holdt av til salg via Narvesen-kiosker.

Da TV 2 Nettavisen forsøkte å bestille 11.15-tiden søndag, var det ikke noe problem å få billetter til konserten den 27. juli på Valle Hovin via ticnet.no.

Der kunne man få billetter til 620 kroner, mens oppkjøpere som Billettkontoret selger billetter til langt høyere priser. Billettene må betales med kredittkort samtidig som bestillingen blir levert.

En drøy time etter at TV 2 Nettavisen fikk bestilt billetter, hadde ticnet.no lagt ut følgende melding i forbindelse med U2-konserten: «Kan ikke bestilles på Internett».

Å gå til den nærmeste Narvesen-kiosken, slik ticnet.no anbefaler, er ikke nødvendigvis mer fruktbart.

- Jeg vet det har vært problemer flere steder. Her er det sentrale billettsystemet fremdeles brutt sammen, får TV 2 Nettavisen opplyst i Narvesen-kiosken ved Egertorget i Karl Johans gate i Oslo søndag ettermiddag.

Skal du på konserten? Si din mening her

Nettsvikt
Det har foreløpig ikke lyktes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med selskapet.

HTML EMBED
Skal du på U2-konserten?
Ja, selvsagt
Nei, fikk ikke billett
Ville ikke gått uansett

Se resultat

Konsertarrangør Gunnar Eide har imidlertid en forklaring på hvorfor billettene var tilgjengelige.

- Det var utsolgt lørdag. Sannsynligvis er det ledig billetter nå fordi en del bestillinger på bankkort er kansellert. I tillegg går vi igjennom bestillingslistene og fjerner svartebørshaiene, sier markedssjef hos Gunnar Eide Concerts, Kristin Svendsen til VG Nett.

Skyhøye svartebørspriser
Forbrukerombud Bjørn Erik Thon har ikke mottatt spesielle klager på Ticnet. Derimot mottar forbrukerombudet en jevn strøm av klager på svartebørssalg via Billettkontoret.

- Der har det kommet en del henvendelser. Det vi har gjort er å be Billettkontoret opplyse at de driver med videresalg av billetter, på en tydelig måte, sier forbrukerombudet til TV 2 Nettavisen.

Billettkontoret tar søndag 2490 kroner per U2-billett. Bestillingene er bindende, og kan ikke refunderes.

- Problemet er jo at det er lov. Vi kan ikke gjøre noe mer enn å komme med de kravene vi har stilt. Det må forbys politisk, dersom man skal få bukt med Billettkontoret, mener Thon.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken