Gå til sidens hovedinnhold

Her vokses 9-åringen

Mødrene vil at barna skal vokse øyenbrynene, sprayes brune og bleke tennene.

(SIDE2:) «Dette er det sjokkerende øyeblikket da en ni år gammel jente vokser øyebrynene», skriver SplashNews. Bildet og hendelsen er hentet fra TLC- realityserien «Lille Miss Amerika.»

Chloe (9) er blant mange barn som deltar i skjønnhetskonkurranser, og foreldrene strekker seg langt for at de deres datter skal vinne. I en kommende episode kan man se 9-åringen vri seg i smerte når hun får voksbehandling. Jenta får også striper i håret, og midlertidig tannbleking.

Kritiseres
«Lille Miss Amerika» viser kontroversielle skjønnhetskonkurranser blant barn rundt om i verden. Serien gir et innblikk i livet til barna, deres foreldre og hvordan de forbereder seg til ulike show.

Skjønnhetskonkurranser blant barn omtales ofte, og foreldrene får massiv kritikk for å kle opp barna i voksenklær og ta på dem altfor mye sminke.

Spesielt ble søkelyset rettet mot slike konkurranser etter at JonBenet Ramsey ble drept i 1996. Jenta var kun 6 år gammel, og mange begynte å stille spørsmålstegn mot foreldre som presenterte barna sine fram på den måten som det gjøres i skjønnhetskonkurranser. Saken med Ramsey er fremdeles uløst.

Dro i datteren
«Lille Miss Amerika»-deltakeren Jeanie Alcalar fra Texas er blant dem som de senere årene har fått mye kritikk etter at hun i en episode i 2010 var hardhendt mot datteren som gråt og ikke ville få ordnet håret. Hendelsen førte til at moren ble drapstruet, og senere etterforsket av «Texas Department of Family and Protective Services.»

Mødrene som lar døtrene konkurrere mener ofte selv at de vil ha barna sine med i slike konkurranser for å øke barnets selvtillit, og også lære dem til å posere, og bli trygge på å tale til store folkemengder.

Ulike studier på skjønnhetskonkurranser har imidlertid vist at barna ikke har noen fordeler av slik erfaring når de vokser opp. I 2005 ble blant annet en gruppe på 11 personer som hadde konkurrert da de var barn, sammenlignet mot 11 kvinner som ikke hadde gjort det. Blant annet ble BMI og generell selvtillit målt i den lille studien. Det viste seg at kvinnene som hadde deltatt i skjønnhetskonkurranser generelt var mer misfornøyd med kroppen sin, og slet med tilliten. Det var imidlertid ingen nevnbare forskjeller når det gjaldt spiseforstyrrelser, depresjon eller selvtillit blant de to gruppene.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Sprayer 4-åringen

Regelen i barnas konkurranser er at de må være under 18 år, og som regel bedømmes de ut fra et talent, intervjuer, sportsklær, badetøy, aftenkjole, hår og sminke.

Chloe er med i sesong fire av «Lille Miss Amerika». Og i voksepisoden møter seerne også fire år gamle Hallee. Det er også blitt mye oppstyr rundt denne episoden etter at moren til Hallee forsøkte å spraytanne datteren.

«Lille Miss America» med Chloe og Hallee sendes på TLC her hjemme 20. juli klokken 21.30.

(Kilde: SplashNews, Wikipedia, TLC)

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken