Gå til sidens hovedinnhold

Lillestrøm vil også ha bysykler

I Skedsmo rådhus ropes det nå etter sykler til Lillestrøm. Småbyen utenfor Oslo er flat og konsentrert, hvilket gjør at lillestrømlingene mener byen deres er som skapt for bysykler.

Det har allerede vært en delegasjon fra Lillestrøm i Drammen for å studere bysykkelsuksessen der.

- En sykkelpark med mange stativer, et enkelt og funksjonelt utlånings- og låsesystem vil absolutt være av det gode i Lillestrøm. Et par hundre bysykler vil redusere trafikken, gjøre parkeringsmulighetene i sentrum enklere og attpåtil ha en positivt effekt på luftforurensning, sier overingeniør Jostein Ressem i Skedsmo kommune til Romerikes Blad.

Direktør Øivind Michelsen i selskapet Kunnskapsbyen er om mulig enda mer begeistret.

- Jeg ville brukt bysykkel mellom Kjeller, Lillestrøm Nord og Lillestrøm sentrum hvis systemet hadde eksistert. Det tar jo bare fem minutter i stedet for å hente bil, kjøre, lete etter parkeringsplass, betale der osv. Jeg ville spart tid, og fått bedre helse, med sykkel, sier han. Med 2.000-3.000 arbeidsplasser og 3.000 studenter på Kjeller ser han for seg et enormt brukspotensial av bysykler.

Nå mangler det bare en politisk avgjørelse, samt at noen finner det kommersiellt interessant å satse på sykler i Lillestrøm.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken