Gå til sidens hovedinnhold

Tid for detox

Lillian Müller velger naturlig utrensning.

(SIDE2): Om kroppen føles tung er det kanskje på tide med en skikkelig utrensningen - eller detox som det populært kalles. Lillian Müller anbefaler å ta en indre opprydning fire ganger i året, og hennes metode er helt naturlig.

- En naturlig detox får du ved å spise frukt og råkost en uke. Om du i tillegg tar en tarmskyllinger hver måned etter hvert som du begynner å bli sunnere i kostholdet og generell livsstil, så er du godt i gang. Man skal ikke overdrive noe som helst, det er viktig. Jeg er imot alt som blir fanatisk, jeg mener balanse og harmoni er løsningen, sier hun.

Selv kjører hun ikke detox-kurer, men har et kosthold som er basert på produkter som har en rensende effekt.

- Det beste er jo å ha et kosthold som er rensende. Man trenger ikke gjøre så mange forandringer for å få et mer naturlig kosthold. Man kan for eksempel erstatte noen produkter med andre som er sunnere og bedre, forklarer 58-åringen.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Naturlige produkter
Dagens produkter er ikke som de en gang var. Produksjonsprosesser og fremstillingsprosedyrer er ikke lenger så naturlig, og det påvirker oss. Det er lett at kroppen får tilført mye giftstoffer, og Müller anbefaler å velge økologiske produkter.

- Mitt tips er å velge produkter som er økologiske, slik at man unngår giftige sprøytemidler og unaturlig og giftig kunstgjødsel. Det er så mye mat som er kunstig, og det etterlater giftstoffer i kroppen, forklarer hun.

- Men hva er det som er så skadelig med alle giftstoffene?

- Når du får tilført mye giftstoffer brytes kroppen ned. Det og mye negativitet gjør at kroppen eldes. Da kan det være lurt med en detox. Man må rydde litt opp, og få inn det positive i stedet.

Livsstil
Selv detoxer hun kroppen regelmessig ved hjelp av colon hydrotherapy behandlinger. Hun drikker også masse friskt vann, og hennes livsstil er nemlig en eneste stor renselsesprosess.

- Min livsstil i matveien er kontinuerlig en detoxa livsstil. Jeg lever på frukt, rå og kokte grønnsaker, grove og ofte spiret korn produkter, økologiske soyaprodukter. Generelt prøver jeg at den maten jeg spiser er så økologisk som jeg har mulighet til å få tak i, forteller hun.

Rådgir andre
Selv spiser ikke Müller kjøtt, og prøver å holde en så vegan kostholdsrutine som mulig.

Det var i slutten av tjueårene Müller virkelig fikk øynene opp for hvor viktig kostholdet er for kroppen. I dag jobber hun blant annet som lifestyle coach og hjelper andre med sine livsstilsvalg, i tillegg har hun et eget sunnhetsunivers på nettet.

Din skjebne - ditt valg
Selv om Müllers livsstil kanskje kan oppfattes som ekstrem for mange, må man selv velge et kosthold som man kan leve med. Hun mener at man selv kan bestemme når man vil blomstre, og at skjebnen ligger i den enkeltes hender.

- Det er du som tar valgene, men det er også du som må leve med følgene, advarer hun.

Les også: - Alltid tid til trening

Hver uke gir Lillian Müller deg tips og informasjon om helse, skjønnhet og velvære. Følg med på Side2.

Kommentarer til denne saken