(SIDE2): Da Lily Allen ble kjent med hits som «Smile» og «LDN» på midten av 2000-tallet, var det mange som ga hennes Myspace-eksponering mye av æren for suksessen.

Nå ser det derimot ut til at Allen ikke synes internett er et like nødvendig verktøy for å spre musikken sin lenger, og går hardt ut mot blant annet Radioheads Ed O'Brien og Blur-trommis Dave Rowntrees kritikk av britenes planer om å nekte fildelere tilgang til verdensveven.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Utrolig positivt
Debatten har sitt utspring fra en artikkel i The Times, hvor Radioheads gitarist argumenterte kraftig for at fildelerne må få fortsette sin virksomhet.

- Hver generasjon har sine metoder. Fildeling er litt det samme som da vi tok opp platene til våre kompiser på kassett. Jeg tror folk tenker «jeg liker dette og vil kjøpe albumet», eller «vet du hva, jeg skal dra og se dem live», ivrer O'Brien.

- Det at fildeling er så populært er en utrolig positiv ting for musikkindustrien. Det betyr at musikk er så populært at folk vil begå lovbrudd for å høre den, istemmer Rowntree fra Blur.

Lily tar grep
Men om den litt eldre garde er positive, er Lily Allen og mange av hennes jevngamle kolleger i musikkbransjen nå plutselig mer skeptiske. I tillegg til å poste et langt innlegg på sin Myspace-side tidligere denne måneden, har godeste Allen også laget en ny blogg kalt «It's Not Okay», hvor popstjernen lar meningsfeller som Glasvegas, James Blunt og Alesha Dixon lufte sine tanker om emnet.

«Dere bryr dere kanskje ikke så mye om dette, men jo vanskeligere det blir for nye artister å slå gjennom, jo færre vil dukke opp. Britisk musikk vil til slutt bare bestå av dukker finansiert av Simon Cowell», skriver Lily på sin Myspace-side.

Hva synes du om fildeling? Er det positivt eller negativt for artistene? Si din mening i kommentarfeltet!