Gå til sidens hovedinnhold

Derfor passer denne looken til nordiske kvinner

Se hvordan du soter øynene i gyldne toner, som Lily Collins.

(SIDE2): Julebordsesongen er allerede i gang, julaften er like rundt hjørnet, og det er også nyttårsaften.

Med andre ord er det en rekke anledninger hvor man gjerne ønsker å pynte seg litt ekstra.

Derfor skal vi i tre deler vise deg hvordan du kan stjele en trendy sminkelook, som sett på kjendisene.

Makeupartist for kjendisene, og IsaDoras internasjonale ambassadør, Stephan Ulvund Øien, har en rekke tips å dele.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Først ut er sterke lepper og gyldne øyne, som sett på Lily Collins. Røde lepper er en klassiker, men man kan også like godt gå for andre sterke farger til julebordssesongen.

Soting i gyldne toner er noe som alltid er ettertraktet, og Øien forteller at en gullsoting er noe som passer til de fleste nordiske kvinner.

- De fleste nordiske kvinner har kalde øyne, og varm hud. Den varme skyggen glir inn i hudtonen men skaper en kontrast mellom den varme skyggen og det kalde øyet, dermed fremheves øyefargen, sier Øien til Side2.

Slik gjør du det:

Når du har lagt basen kan du legge et lite lag med concealer under øyet med en concealerbørdte.

Bruk en brun kremkajal, og legg skyggen «uhøytidelig» langs vippekanten. Men tenk over at det skal være mer produkt i ytterkant og mindre inn mot øyekroken.

- Jeg bryr meg ikke om det blir litt «rot» mens jeg arbeider. Akkurat som en kunstner jobber jeg med dushet først, og spisser til uttrykket og rydder opp etterpå, sier Øien.

- Ikke vær redd

Etter du har lagt kajalen kan du duse den ut med en ren børste. Legg så på en bronsefarget skygge med en stor børste, som du kniper litt sammen.

- Ikke vær redd for å jobbe skyggene ordentlig ut. Bland noen varme farger sammen på en stor børste, og børst fargen på hele lokket i sirkulære bevegelser. Siden det brukes en stor børste, blir resultatet uansett dust.

Etterpå kan du ta en mindre børste og legge litt mørkere øyenskygge i en bruntone langs vipperoten.

Legg den samme brune kajalen som du brukte tidligere under øyet. Legg kajalen prikkvis under øyet, og dus ut. Legg litt av den samme gullskyggen som du brukte på lokket over kajalen med en medium stor børste.

- Husk å arbeide med sirkulære bevegelser. Da får du en skyggegradering og ikke en rett strek. Siden kajalen i bunnen er basert på fett vil øyenskyggen sette seg bedre der fordi det er mye fukt, enn andre steder under øyet, siden den trekker til seg det fuktige underlaget.

Legg så mascara, og kajal på våtlinjen både oppe og nede for et intenst blikk.

Har du kalde farger på øyet, kan det være fint å også bruke en kald tone i leppestiften, altså skal den inneholde litt blått. Øien valgte derfor en leppelakk som grenset til rosa.

- Dette fordi like og motsatte farger fremhever hverandre, dette vil føre til at man legger merke til øynene og leppene, fremfor at man først legger merke til øyenskyggen og leppestiften, sier han.

Burgunderfargede lepper har vært svært populært i år, og på vår modell med nordiske trekk, synes Øien det blir riktig med en kald tone som burgunder, men velger i stedet for å lyse den opp for å treffe det han kaller «essensen» til modellen.

- Før du legger leppestiften er det lurt å legge litt concealer i ytterkanten av leppene, slik at du står mer fri til å selv bestemme formen.

Legg så på en lipliner i samme tone som leppestiften med stødig hånd. Denne kan du gjerne legge like over vippekanten. Etterpå legger du en lipgloss eller er leppelakk med børste. Pass på å gni glossen og lineren sammen, slik at de to blander seg.

Legg en rød eller rosa rouge på kinnbena. Start ved kinneplet, og fortsett helt bak.

- Tenk at du skal følge benet, og legg rougen i en linje fra tinningen og til kinnbenet slutter, sier Øien.

Har øyenskyggen drysset?

Til slutt er det lurt å gå over med en lys concealer eller en lys foundation, for å «rydde opp» eventuell øyenskygge eller mascara som har drysset under øyet.

Bruk en våt svamp, og dette vil fungere som et viskelær.

Slik ble resultatet:

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken