Gå til sidens hovedinnhold

Makeup-artistenes hemmeligheter

Linda Evangelista avslører ekspertenes sminketips.

GRØNNLAND (SIDE2): Den tidligere supermodellen Linda Evangelista (44) har over 15 års erfaring fra moteverdenen. I løpet av sin karriere har den vakre modellen jobbet med de beste makeup-artistene, og dermed skaffet seg unik erfaring når det gjelder sminke.

Les også:– Forfengelig som alle andre

Hun er også kjent for selv å legge sminken både før hun skal på catwalken og når hun reiser rundt på turné. Nå deler hun sine hemmeligheter med resten av verden.

Hemmelighetene
Den 44-årige skjønnheten har lenge vært talsperson, og modell for L'Oréal Paris, og nå har de sammen skapt sminkeserien Studio Secret Professional. Side2 var til stede da serien ble presentert for pressen for første gang, og vi fikk også ett innblikk i hvordan man legger sminken ved hjelp av profesjonelle teknikker.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Feilfri og jevn hud
For å få den mest feilfrie looken er det viktig at huden også er feilfri. Ikke alle er velsignet med helt feilfri hud, og da må huden «preppes» før man legger på makeupen. Et tips er å bruke en primer før sminken legges på, og makeupartist Cathrine Aas er til stede på presselanseringen for å vise hvordan man legger den perfekte sminke ved hjelp av Evangelistas hemmeligheter.

En primer skal jevne ut hudtonen, glatte ut fine linjer og skjule porene, og kan være et godt alternativ for de som ønsker det.

Når hudoverflaten er perfekt, er målet å få en så jevn hudtone som mulig. På catwalken vises alt - rødhet i huden, tretthetstegn, gusten hud osv. Makeupartistene bruker ofte litt farge for å jevne ut hudtonen og gi glød til huden - og dette gjøres altså før man legger foundation.

Plettfri hud
En foundation er nødvendig for at huden skal bli helt plettfri, og det er viktig å ta seg god tid ved påføring slik at resultatet blir så naturlig som mulig.

- Det er viktig å ta på huden selv om du bruker svampe- eller koste-applikatorer. Jeg anbefaler å bruke to minutter ekstra på foundation. Det er greit å ta seg litt tid med huden, tipser makeupartisten.

Strålende øyne
Fargevalget kan gjøre mye med øynene, og det er viktig å velge farger som fremhever øyenfargen. Komplementærfarger fremhever din egen øyefarge, og det er et sikkert valg om du ikke er dreven i sminkegamet.

- Man kan bryte og ikke gå etter komplementær farger også. Men er man ikke vant til mye sminke, er dette en fin veiledning. Om du velger øyenskygge i samme farge som genseren, ville jeg personlig har valgt en annen fargetone. Men det tryggeste er kanskje å heller matche med en sløyfe eller annet accessories som ikke er så dominerende, sier makeup-artist Cathrine Aas.

Når man legger øyenskygge er det vitktig å duse ut fargene slik at det ikke blir kanter eller skapre skiller, og makeup-artisten har et godt tips når det gjelder valg av redskap.

- Nå du påfører øyenskyggen må du sørge for at det ikke blir noen linjer eller skarpe kanter, og jeg bruker alltid fingrene for å duse ut kantene. Henden er faktisk et av de beste redskapene vi har når vi sminker, sier eksperten.

Modellene på catwalken bruker ofte falske øyenvipper, men dette er en tidkrevende prosess. Ved å bruke en mascarabase med fiber får øyenvippene både pleie og beskyttelse, og vippene tåler også mer.

- Mange spør meg om man må vente til mascarabasen tørker før man kan ta på mascara. Jeg har ofte dårlig tid og legger derfor direkte på, men har du tid så er det alltid geit å vente. Det er en ekstra detalj. En mascarabase forlenger også vippene. Når du påføre mascaraene tar du kosten fram og tilbake i alle veier. Vent så noen minutter, og ta på et lag til - da virker vippene enda lengre, opplyser makeupartisten.

Lepper
Looken er ikke komplett uten en eller annen form for gloss. Denne kan være med eller uten farge, det avhenger av smak og behag.

- Det kan være lurt å ta en primer rundt leppene slik at lipglossen ikke glir ut, tipser makeupartisten.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken