(SIDE2): Linda Johansen driver Norges hotteste hudpleiesalong, BeautyLounge på Majorstua i Oslo. Vi fikk henne til å dele sin ekspertise og gi Side2-leserne de alle beste tipsene for en strålende sommerhud.

Sommeren er hudens «hvileperiode». Det vil si at produkter med aktive virkestoffer som Glykol syrer, A-vitamin, C-vitamin, blekestoffer et cetera settes i kjøleskapet. Sommeren er tiden for å «mate» huden med pleiende og fuktighetsgivende ingredienser og gi den en pause fra såkalte «behandlingsprodukter».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Går du jevnlig til hudpleie vil jeg anbefale at du spør etter næringsfulle og balanserende behandlinger som gir huden din den deilige sommergløden, sier Linda. Hun mener alle bør ha egne produkter for sommer og vinter fordi huden har ulike behov.

Se etter disse ingrediensene i dag/nattkremen:

To fantastiske ingredienser som er sommerens «må ha» er Hyaluronsyre og sjøalge/sjøgress.

Hyaluronsyre er en fantastisk fuktbindende ingrediens som nå finnes i flere og flere produkter. Et serum med høyt nivå er å anbefale. Hyaluron syre passer for alle, også en fetere hud. Et serum er perfekt for sommeren.

Sjøalge og sjøgress ekstrakter (sea kelp/sea weed) har en beroligende og balanserende effekt, perfekt for deg som liker sol og sjø. Passer for alle.

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emu Olje
I tillegg til dette kan oljer være en god pleie på sommerhud. Emu Olje har blitt brukt av Australias Aboriginer i århundrer og reparerer en sår og solbrent hud, i tillegg til å balansere samt beskytte. Olivenolje og Sheaolje har også en balanserende effekt og vil gi huden din en nydelig sommer finish. Husk at oljer skal alltid påføres til slutt i din hudpleie siden de vil hindre at vannbaserte produkter trenger ned. Dette gjelder ikke for Emu oljen som er både vann og fett oppløselig.

Har du et godt vannbasert fuktbindende serum og en god ansiktsolje er dette alt du trenger for sommeren, i tillegg til solfaktor 30.

Solfaktor
Bruk solfaktoren hver dag flere ganger om dagen! 95 prosent av alle aldringstegn skyldes solen og tro meg, når du har rundet førti angrer du som en hund på alle timene du var i solen da du var yngre. Bruk heller selvbruningskrem.

Spis deg til en vakker sommerhud
Et stort inntak av Omega 3 vil ikke bare smøre huden din og holde den fuktig i sommervarmen, den vil også bedre hudens motstandskraft mot de skadelige solstrålene. Du vil være bedre beskyttet mot solbrenthet og huden vil raskere reparere inflammasjonen som solen forårsaker. Fråts i røykt laks og ørret med eggerøre. Masse sundt fett og gode proteiner!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Grønne salater med fargerike grønnsaker fyller opp antioksydant lagrene og gir gode enzymer og fuktighet til kroppen. Grønnsakene hjelper også fordøyelsen som gir mer energi i varmen.

Alle typer frukt, foruten druer og bananer bidrar til god energi, bedret fordøyelse og ren hud. Jordbær, melon, fersken og bringebær gir en frisk følelse og er fulle av antioksidanter.

Her er Lindas sommeroppskrift:

1. Start dagen med et stort glass lunkent vann på tom mage. Dette gir kroppen etterlengtet væske etter varme sommernetter.

2. Rens huden med en mild kremet fuktighetsgivende rensemelk etterfulgt av fuktighetsserum og solkrem.

3. Frokost: Valgfri frukt av jordbær, ananas, melon, fersken, bær, grapefrukt, appelsiner. Så mye du orker å spise. Kombinert med cottage cheese eller yoghurt med valnøtter eller mandler for proteiner og litt fett.

4. Etter makeup og diverse morgenrutiner tar du tre omega 3 kapsler 1000 mg pluss en god multivitamin og et B-komplex for å styrke hår, hud og negler.

5. Lunsj, middag og kvelds består av proteiner og grønn mat som røyket/grillet laks, skinke, egg, kylling, makrell, reker og salat, tomat, paprika, brokkoli etc. Mer frukt er ok til lunsj men ikke på kvelden. Det samme gjelder for salte skinker og sukker. Du vil garantert hovne opp i ansikt og ben om du spiser salt og sukker om kvelden. Dette fordi vi binder ekstra vann i varmen.

6. Til kvelds tar du nye tre omega 3-kapsler og renser ansiktet som på morgenen. Påfør serum og en god olje for natten. Kun en liten dråpe er nok!

7. Sov med en ekstra pute under hodet om soverommet er varmt, da bidrar du til mindre hovenhet rundt øynene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!