(SIDE2:) Linda Johansen har i løpet av fire år etablert seg som skjønnhetsdronning og kjendisenes hudpleiefavoritt – og snart kan du kjøpe produktene hennes over hele landet. Side2 møtte Linda og testet den siste av hennes signaturbehandlinger på Beauty Lounge.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

– Jeg provoserer nok en del andre terapeuter som tror fullt og fast på steaming og utklemming, sier Linda om det som er den tradisjonelle hudbehandlingen i salong, hvor porene først blir åpnet med vanndamp på huden, før hudpleieren klemmer ut hudormer og urenheter med fingrene.

Slik gjøres det ikke på Beauty Lounge.

– Gjestene skal stråle og se pene ut når de går ut døra, ikke føle at de må ta på seg slalåmbriller og forte seg hjem fordi huden er rød og irritert etter klemming og steaming. Vi jobber langsiktig: pleier og forebygger, sier skjønnhetsdronningen til Side2, og legger til at når jenter er fornøyd med huden sin og føler seg pene, så smiler de og sprer glede.

– Og blide jenter er snille jenter, stråler Linda, som i høst vil bli fast innslag på Nitimen på NRK P1.

Brenner for virkestoffer
– Jeg slet med akne i voksen alder, og prøvde alt som fantes på markedet. Til slutt måtte jeg finne en løsning selv, svarer Linda på spørsmål om hvordan hun kom inn i hudpleiebransjen. Linda vet hvordan det er å ha dårlig hud, og merker selv at hun blir gladere når huden «funker».

– Fra før hadde jeg en lidenskap for helse, trening og kosthold, og jeg gjorde masse research før jeg fant en produsent i Los Angeles som ville lage produktene mine. De laget en høykvalitets plantebase uten parabener eller mineraloljer, med mye virkestoffer. Jeg bestemte ingrediensene selv, og det var to og et halvt år med testing av konsistens og pH-verdier før produktene var klare. Kremene er relativt dyre, men det er ingenting i dem som ikke har en misjon. Og når du bruker dem lenge merker du at du trenger mindre, sier Linda, som brenner for virkestoffer og innholdet i produktene sine.

Produktene kom på markedet i august i fjor, og har vært en stor suksess. Linda har ikke brukt penger på reklame. Hun er en idealist og vil ikke la noe gå på bekostning av innholdet – da brukes heller pengene på å få best mulig produkter.

– Ryktene gikk foran oss. Folk som prøvde produktene fortalte om dem til andre og slik har vi ikke trengt å bruke så mye energi på markedsføring, sier hun.

Latter og glede
Salongen på Majorstua i Oslo er delikat og imøtekommende. Her har rommene brune vegger, perfekt belysning og duse, varme farger. Det skal ikke være sterilt.

Her råder en helt spesiell, veldig hyggelig loungeatmosfære med masse latter og glede. Her blir gjestene lagt merke til, og Linda og hennes team får deg til å føle at dette fortjener du, at du er i gode hender.

På sikt ønsker Linda å tilby signaturbehandlingene sine i flere norske byer. Fra september er imidlertid produktene i salg i flere salonger rundt om i landet, og allerede nå kan de bestilles på Beauty Lounges nettbutikk.

Skjønnhetsboost
Side2s utsendte fikk prøve Lindas helt nye luksusbehandling, «Gull og hvite trøfler», til 1.189 kr.

– Til nå har vi kun hatt tre behandlinger, som alle har antiage-egenskaper. Men trøffelbehandlingen er ren velvære - «pure indulgement» - som er fordelaktig i sommerhalvåret når vi ikke ønsker å gjøre for aktive behandlinger på grunn av solen, men heller sørge for å gi huden masse fuktighet og næring.

Linda anbefaler at gjester som tar en antiage-kur over flere behandlinger tar en trøffelbehandling innimellom, for å gi huden et energiboost med fukt. Men fordi behandlingen gir instant glød, aktiverer kollagen i huden som midlertidig svulmer og løfter huden så du ståler fantastisk, egner den seg spesielt godt for de dagene du skal noe spesielt.

Kjendiser
– Da Elle hadde fest for et par uker siden var det mange som kom hit for å få trøffelbehandling i forkant, sier Linda.

Lindas behandlinger - og spesielt selvbruningen hennes - har blitt en favoritt blant landets kjendiser. Men hun vil ikke ut med navn eller hvilke behandlinger de forskjellige får utført.

Også internasjonale stjerner tar turen innom Beauty Lounge når de er i byen.

– Da Annie Lennox besøkte Oslo i mai, med litt dehydrert hud, kom hun til oss. Hun ga tilbakelding etterpå om at hun var strålende fornøyd, sier Linda.

Gull og hvite trøfler
Det er hudpleier Marte Walmsnæss som utfører min behandling, som resulterte i strålende hud med fantastisk glød og null behov for foundation eller rouge den dagen og dagen etter.

I tillegg får jeg fantastisk massasje og gode råd av en kunnskapsrik hudpleier som virkelig brenner for det hun driver med.

Jeg blir vasket med mikrofiberkluter (ikke den typen de selger i daglivarebutikken) og påført flere spennende kremer og ampuller før apparatet Cinda-Linda blir tatt i bruk. Det har tre funksjoner og brukes i tre ulike faser av behandlingen, men forskjellige produkter. Apparatet skal ved hjelp av galvanisk strøm og ultralyd i kombinasjon med spesialutviklede serumer og ampuller påvirke celler og vev i huden slik at næringsstoffene kommer til nytte der de skal.

Skarp lyd
Det eneste som er dumt med behandlingen er hundefløytelyden apparatet avgir, som gjesten hører inne i hodet sitt. Jeg synes det er litt ubehagelig fordi jeg tror det kan skade hørselen min, men Marte forsikrer meg om at det er absolutt harmløst. Etter en liten stund venner jeg meg til lyden og da er alt ren nytelse.

Etter å ha lagt en gullmaske på meg setter Marte i gang med å massere skuldrene mine mens masken forsegler fuktighet og gir næring. Og her er det ikke snakk om lett stryking på ryggen, men ordentlig knaing på harde kontorknuter mellom skulderbladene.

– Når man går ut døra skal man ikke bare ha blitt klappet på og fått noe gjort som man like gjerne kunne gjort selv hjemme. Man skal føle at behandlingen gjør en forskjell, sier Marte.

Når det er sagt, gir Linda gjestene sine muligheten til å fortsette behandlingen hjemme så resultatene varer. Man kan kjøpe en hjemmeversjon av Cinda Linda-maskinen, som man kan bruke selv mellom salongbehandlinger for å opprettholde resultatet og fortsette å pleie og forebygge hjemme.

For det er forebygging som er nøkkelordet her.

– Nordmenn er ikke flinke nok til å tenke langsiktig og forebygge. Det finnes ikke mirakelkurer på krukke. Man kan tilføre fukt og næring og gjøre huden sterkere, men man kan ikke glatte ut en rynke med en krem. Jeg blir enormt provosert av bransjen som reklamerer for ræl som visstnok skal ha denne egenskapen. Det finnes ikke, sier Linda, som understreker at man kan forebygge og gjøre ting som gjør at en rynke eller celulitt ser mindre ut.

Beste skjønnhetstips i solen
– Spis omega 3 til du blir bank på nesetippen, råder Linda.

– Sol har en uttørrende effekt, og omega3 smører huden innenfra og gjør den mer motstandsdyktig mot solens stråler så du tåler mer sol. Det er også effektivt mot uren hud, sier Linda, som selv tar 6.000 mg. omega 3 per dag.