(SIDE2): Linda Johansen innrømmer at hun tar både Botox og collageninnsprøytinger i sin nye bok.

I boka «Hudpleietips til voksne jenter» gir eieren av hudpleiesalongen Beauty Lounge på Majorstua i Oslo deg detaljerte tips til hvordan du kan få en yngre hud.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Praktisk håndbok
Selv om man skulle tro at mange av tipsene var rene salgsargumenter for egen salong og produkter, så er dette heller en håndbok som gir deg rimelige og individuelle råd, som for eksempel hvordan du kan blande din egen hjemmemaske av naturlige ingredienser for å se bedre ut.

Boka gir en ærlig forklaring av hudproblemer, forklaringer på virkestoffer i kremer og Lindas egne, hemmelige triks.

- Jeg er nå litt som skomakerens barn og får ikke alltid gjort alt jeg ønsker av behandlinger i egen salong. Men det jeg er veldig påpasselig på er å ta en SPL behandling (softlaser, som egentlig er en lysbehandling som et slags blitz lys) hver 4.-8. uke. Både for å fjerne pigment, men aller viktigst: for collagen oppbygging.

LES OGSÅ: Strålende hud på 30 min.

Botox og Collagen
Hun forklarer også at hun får hjelp av salongens tyske lege, Dr. Dirk Tschauder.

- Av vår fantastiske tyske lege, Dr. Dirk Tschauder får jeg Botox-injeksjoner i sinnarynken, for å løfte brynene og for å heve munnvikene så jeg ser litt blidere ut. I tillegg har jeg fått injisert Collagen mer holdbart enn Restylane) i furene fra nesen og ned mot munnvikene.

Linda bruker også Electroperation jevnlig og tidligere krystallslipte hun huden også. Electroperation består av svingninger som sluser ned ingrediensene i hudens vannbaner, men har en ekstra funksjon som ultralyd og galvanisk strøm ikke har. Den "rister" på cellene og gjør de ustabile. På den måten slipper cellene inn virkestoffet.

- Det er meget viktig at du finner en dyktig lege hvis du ønsker slike behandlinger. Jeg har testet flere sykepleiere og leger og tro meg, det er ikke moro å vente måneder, helt til stoffene går ut, når ansiktet ser stygt ut pga. feilbehandling. Det er mange som utfører slike behandlinger ut fra en lærebok og ikke gjør seg kjent med akkurat din mimikk og muskulatur, sier Linda.

Få noen enkle tips fra Linda Johansen;

Maske for tørr hud:
Most avocado er en fantastisk fuktighetsgiver til huden. Masser avocadoen inn og la den sitte i ti minutter før du skyller av med lunkent vann.

Huskeliste for daglige rutiner;
1. Bruk solfaktor hele året
2. Rens huden hver morgen og kveld.
3. Invester i kvalitetsprodukter og styr unna produkter som inneholder mye parfyme, lanolin, S.D. alkoholer, mineraloljer (parrafinium, lucidium og petrolatum) og kunstige fargestoffer.

Mange produsenter bruker disse ingrediensene fordi de er billige. Gode og virkningsfulle ingredienser er dyre å produsere og resulterer derfor i dyrere produkter, men det betyr IKKE at dyrest nødvendigvis er best.

4. Eksfolier huden din minst en gang per uke.