(SIDE2): Linda Johansen har med sine skjønnehtsprodukter og -salonger etablert et solid navn i skjønnhetsindustrien. Hun er også kjendisenes hupleiefavoritt, og Side2 tok en prat med henne for å finne ut hva man skal gjøre for å unngå tørr og gusten hud i vinterhalvåret.

– Mitt beste tips til vinterhuden er å øke Omega-3 inntaket, dette gir både næring og fuktighet til huden. Huden er litt utsatt da det er de vitale organene som får næring fra kroppen først,forklarer Johansen til Side2.

Tran eller Omega-3 kapser er begge gode kilder til de viktige oljene som huden trenger, men Johansen sverger selv til makrell i tomat.

– Jeg er makrelldronningen, i tillegg til oljene er det en fin kilde til proteiner, sier hun og ler.

– Bruk olje
Mange tyr til kuldekremer nå som temperaturen kryper nedover, men Johansen mener dette produktet ikke er nødvendig i vårt klima.

– Med den luften vi har ute nå er det ikke nødvendig med kuldekrem. For at huden skal ta skade av kulden må det være mange minusgrader og vind. Om det er spesielt kaldt og vindfullt ute smører jeg bare huden inn med olje, informerer hun.

Selv om minusgrader har innvirkning på huden, forklarer Johansen at lave temperaturer er ikke den eneste årsaken til at huden blir tørrere på vinteren.

– Inneklimaet er annerledes på vinteren, og man oppholder seg gjerne mer inne. Derfor trenger huden også mer fuktighet. Man bør bruke olje direkte på huden. Jeg bruker en roseolje som er utviklet i min serie, men man finne også oljer som egner seg på apotek og helsekostbutikker. Eksempler på slike oljer er mandelolje og hvetekim. En dråpe olje kan man kan blande direkte i hudkremen når man påfører den, tipser hun.

Da olje kan gjøre huden blank anbefaler Johansen at man bruker rikelig mengder olje på natten, slik at man slipper et blankt utseende på dagen.

Johansen understreker derimot at hvilken olje man velger er kritisk, og hun forklarer at naturlige oljer har en annerledes effekt enn det mineraloljer har.

- Finn gjerne en olje som du kjenner igjen fra kjøkkenskapet, sier Johansen.

Unngå for mye karbohydrater
Hva vi spiser har som kjent innvirkning på hvordan vi ser ut utenpå, og det er derfor spesielt viktig å være oppmerksom på hva man putter i seg.

– På vinteren både spiser vi og oppfører oss annerledes. Spesielt vi kvinner får behov for å spise mye karbohydrater på vinteren, og dette tåler ikke huden spesielt bra. Om sommeren spiser vi kanskje reker og mer fisk og frukt, på høsten spiser vi grønnsaker. Vinteren er en skikkelig møkkaperiode for oss nordmenn, sier Johansen.

Tips til tørr hud
Om vinteren allerede har satt sine spor, og man har fått tørr hud, er det ikke for sent å forbedre huden. Johansen understreker at huden fornyer seg hele tiden, så det er ingen grunn til panikk.

– Om man har fått tørr hud er mitt tips å starte på en Omega-3 kur. Gjerne med høye doser, 3000 til 6000 mg. Det er også viktig å investere i en god ansiktskrem som er tilpasset din hud, sier Johansen og forklarer at man må finne ut om man har fettfattig eller fuktfattig hud slik at man kan finne det riktige produktet.

Man skal også skille mellom hudtype og hudtilstand. Hudtype er den huden man er født med, mens hudtilstanden endres flere ganger i løpet av året.

– En hudspesialist kan hjelpe deg å avgjøre hva slags hudtype du har. Det er viktig å føle på huden å bli kjent med den slik at man kan overvåke om den gjennomgår forandringer. Det er også viktig å huske at man ikke skal bruke samme ansiktskrem på vinteren og sommeren, forklarer Johansen.

Pleie av lepper
Leppene er et utsatt område, og ofte er det slik at glosser og pomader vi bruker gjør vondt verre.

– Jeg bruker ofte den oljen jeg bruker på ansiktet til å smøre på leppene. Du kan også gå til en helsekostbutikk og se etter shea smør. De fleste billige leppepomadene inneholder mineraloljer, og disse gjør at leppene føles myke ut utenpå, men de gjør lite for innsiden, opplyser Johansen.

Del dine hudpleietips i kommentarfeltet under!