(SIDE2): Linda Johansen (42) eier hudpleiesalongen «Beauty Lounge» på Majorstua i Oslo.
Hun er opptatt av å holde både hud og kropp i god form og dette gjør hun blant annet ved å spise sunn mat. Sjekk ut kostholdet til Linda.
Hvor opptatt er du av å spise sunt?
– Jeg er nok litt mer enn normalt opptatt av dette. For ti år siden la jeg om livsstilen min, begynte å trene og leste alt av kosthold/trening/diett-bøker. Dette ble en lidenskap. Etter selv å oppleve hvordan kropp, energi, humør og selvtillit endret seg var det ikke noe tema å gå tilbake. I dag er jeg ikke like fanatisk som den gangen, men det har blitt en livsstil for meg å ikke spise sukker og søppelmat i hverdagen. Jeg ser på mat som medisin for kroppen.
Hva har du alltid i kjøleskapet?
– Makrell i tomat og gul Fun Light. Makrell for å alltid ha gode proteiner og omega 3 tilgjengelig. Og gul saft til kvelden når jeg har lyst på noe søtt å drikke.
Hva spiser du ALDRI? Hvorfor?
– Godteri, kaker og bakervarer. Jeg blir regelrett dårlig av den mengden sukker og fett på en gang. Pluss vanlig bordsalt – ingen mineraler og masse natrium. Fysj.
Hvor handler du mat?
– Jeg handler i helt normale matbutikker, men spesialmat handles hos Super Nature.
LES OGSÅ: Dette spiser Jan Thomas
Hva er du opptatt av når du lager mat?
– At den inneholder nok proteiner og fiber. Og at maten er «ren», det vil si ikke ferdigprodukter. En typisk middag er grillet kylling eller en real nakkekotelett med friske grønnsaker - kun toppet med nykvernet Maldon eller Himalaya salt og pepper.
Hva bestiller du oftest på restaurant?
– Sushi, sashimi eller andre fiske retter. Og jeg ber alltid om ekstra grønt og uten brød, pasta eller poteter.
Hva er ditt kokketriks?
– Ha alltid Maldon salt og fersk hel pepper i huset. Noe så enkelt som oppdelte tomater med litt purre, og nykvernet maldon salt og pepper smaker fantastisk.
DIN BESTE OPPSKRIFT:
- Når humøret suger etter noe søtt så del opp to frukter, for eksempel appelsin og eple. Putt to dråper søtningsmiddel (kan gjerne utelates) i en boks cottage cheese eller naturell yoghurt. Hell i en liten bolle, dryss over litt kanel og noen mandler eller valnøtter. Voila! Du har en proteinrik dessert med lav glykemisk indeks og gode fettsyrer. Perfekt som kveldssnacks foran «Frustrerte fruer».