(SIDE2): Linda Johansen (42) eier hudpleiesalongen «Beauty Lounge» på Majorstua i Oslo.

Hun er opptatt av å holde både hud og kropp i god form og dette gjør hun blant annet ved å spise sunn mat. Sjekk ut kostholdet til Linda.

Hvor opptatt er du av å spise sunt?

– Jeg er nok litt mer enn normalt opptatt av dette. For ti år siden la jeg om livsstilen min, begynte å trene og leste alt av kosthold/trening/diett-bøker. Dette ble en lidenskap. Etter selv å oppleve hvordan kropp, energi, humør og selvtillit endret seg var det ikke noe tema å gå tilbake. I dag er jeg ikke like fanatisk som den gangen, men det har blitt en livsstil for meg å ikke spise sukker og søppelmat i hverdagen. Jeg ser på mat som medisin for kroppen.

Mer fra Side2: Besøk forsiden

Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Makrell i tomat og gul Fun Light. Makrell for å alltid ha gode proteiner og omega 3 tilgjengelig. Og gul saft til kvelden når jeg har lyst på noe søtt å drikke.

Hva spiser du ALDRI? Hvorfor?

– Godteri, kaker og bakervarer. Jeg blir regelrett dårlig av den mengden sukker og fett på en gang. Pluss vanlig bordsalt – ingen mineraler og masse natrium. Fysj.

Hvor handler du mat?

– Jeg handler i helt normale matbutikker, men spesialmat handles hos Super Nature.

LES OGSÅ: Dette spiser Jan Thomas

Hva er du opptatt av når du lager mat?

– At den inneholder nok proteiner og fiber. Og at maten er «ren», det vil si ikke ferdigprodukter. En typisk middag er grillet kylling eller en real nakkekotelett med friske grønnsaker - kun toppet med nykvernet Maldon eller Himalaya salt og pepper.

Hva bestiller du oftest på restaurant?

– Sushi, sashimi eller andre fiske retter. Og jeg ber alltid om ekstra grønt og uten brød, pasta eller poteter.

Hva er ditt kokketriks?

– Ha alltid Maldon salt og fersk hel pepper i huset. Noe så enkelt som oppdelte tomater med litt purre, og nykvernet maldon salt og pepper smaker fantastisk.

DIN BESTE OPPSKRIFT:
- Når humøret suger etter noe søtt så del opp to frukter, for eksempel appelsin og eple. Putt to dråper søtningsmiddel (kan gjerne utelates) i en boks cottage cheese eller naturell yoghurt. Hell i en liten bolle, dryss over litt kanel og noen mandler eller valnøtter. Voila! Du har en proteinrik dessert med lav glykemisk indeks og gode fettsyrer. Perfekt som kveldssnacks foran «Frustrerte fruer».

LES MER HELSE HER