OSLO/(Side2): At Linda Johansen fyller 45 år om få dager skulle man ikke tro. Den høyreiste blondinen ser nesten yngre ut i dag enn det hun gjorde for ti år siden, men så legger hun heller ikke skjul på at hun har fikset på utseende opp gjennom årene.

- Jeg har vært en botoxbruker i ti år og det er en ting jeg kommer til å fortsette med. Men det jeg har opplevd med meg selv, og jeg tror mange andre jenter opplever det samme, er at første gang jeg tok Botox så ville jeg har mer og mer fordi det var så gøy å se hvordan ting endret seg i ansiktet. I dag bruker jeg veldig, veldig lite og det har noe med å gjøre at jeg ikke ønsker å ha et Botox-ansikt, sier Johansen, til Side2.

- Jeg ønsker bare å se litt mer uthvilt ut.

- Føle seg «smashing»
Og å se uthvilt ut er nok et ønske Johansen ikke er alene om å ha. Nå skal den tidligere nakenmodellen guide andre voksne kvinner som ønsker å fikse på utseendet.

Sammen med tidligere værmelder og lottoprogramleder May Lisbeth Midtgård Myrvang, skuespiller Marianne Westby og TV 2-fjes Monica Øyen skal hun lede den nye satsingen «Livsstilsguiden» på Canal9 og her skal det fokuseres på både det ytre og det indre.

- For å være helt ærlig så elsker jeg å jobbe med TV. Jeg har vært i media i mange år, først som det jeg var i gamle dager, men nå i de siste syv årene som ekspert på skjønnhet og de tingene rundt det.

Etter at Johansen la modellyrket på hylla har hun drevet sine egne skjønnhetssalonger, men forretningene ble i november 2011 slått konkurs. Hun har derimot fortsatt sine egne skjønnhetsserier, Spa Candy/Linda Linda Johansen, og ønsker til tross for nederlag å satse videre innen skjønnhetsbransjen.

- Det jeg synes er veldig spennende nå er at jeg skal få lov til å sitte på den andre siden av bordet og stille noen spørsmål. Selvfølgelig er de fint å kunne dele kunnskapen min og få kunnskapen min ut til alle jenter slik at de kan gjøre det de kan for å føle seg «smashing», smiler hun.

- Bare fokusere på det ytre
Hver onsdag vil livsstilsgründeren være på skjermen i det 30 minutter lange programmet som har fokus på hvordan man kan se bedre ut.

- Nå høres det veldig overfladisk ut at man bare skal fokusere på det ytre, men det som jeg ofte synes mangler i media når man snakker om tema som kirurgi eller Botox eller fillere og sånne ting så blir det veldig tabloid i forhold til at man skal være så kritisk til det. Samfunnet vi lever i, i dag er faktisk slik at voksne jenter har lyst til å gjøre små ting som gjør at de føler seg litt yngre, sier hun engasjert.

- I dag er det kult å være 50 år, men mange av oss har gjort feil da vi var yngre, slik at solskader og alt det der henter oss inn igjen. Så det jeg brenner for er å få informasjonen ut, fortsetter Johansen, og legger til at de også skal se på ting med kritiske øyne.

Selv blir den snart 45 år gamle kvinnen deprimert av å lese om hva som vil skje med kroppen hennes nå som hun er på vei inn i overgangsalderen. Hun nekter å godta budskapet om kroppens falitt, og ønsker nå svar på hva hun kan gjøre for å holde seg ung.

- Jeg har lyst til å være en dritflott 50-åring, og jeg vil at andre norske jenter skal få de tipsene og rådene de trenger.

- Disse puppene mine
Foruten å gi råd og tips ønsker Johansen gjerne å være prøvekanin for de ulike behandlingene som skal utprøves i programmet, for hun er ikke fremmed til skjønnhetsfremmende behandlinger. Foruten å ha brukt Botox i et tiår, har også blondinene gjort et par andre oppussinger av egen kropp.

- Man har ikke lyst til å se ut som en «Hollywood wife». Det er bare det å være en bedre utgave av seg selv.

- Jeg skal ikke legge skjul på at disse puppene mine har jo blitt større og mindre en all verdens ganger og jeg har løftet på litt øyelokk og jeg har hatt litt utstående ører og sånn små ting, men jeg må si at nå i den alderen jeg er på vei inn i så ønsker jeg å guide andre voksne jenter som har lyst til å gjøre små redigeringer. Ofte handler det om og heller gjøre mindre, men å gjøre de riktige tingene.

Med en bakgrunn som modell, tidligere eier av to skjønnhetssalonger og nå programleder for et TV-program som fokuserer på hvordan man ser bra ut, kan vi ikke annet enn å undre over hvor viktig det er for Johansen å se bra ut.

- Uten at det skal høre flåsete ut så er det viktig for meg å se bra ut, men det er ikke viktig for meg å se veldig ung ut. Det er noe jeg tuller med for det er noe alle jenter kjenner på inni oss - at man ser den vakre ungdommen bare svinner hen.

- Kvinner ser flotte ut når de er voksne, så det handler ikke om å se ung ut, men det handler om å se bra ut og føle seg bra. Jeg har skrudd sammen sånn at når huden min stråler og gløder så har jeg flere smil å gi bort til dem jeg møter på gaten. Og hvis jeg smiler til en så kanskje den smiler videre. Det trenger ikke være mer enn som så.

- Kroppen begynner å knirke
Og denne dagen stråler Johansen. Iført kule jeans, høye ankelboots og en elegant marineblå jakke ser hun både ung og trendy ut – dog på en voksen måte.

- Det som jeg synes er veldig rart er at kroppen min har begynt å knirke. Jeg veldig redd for hva som kommer til å skje med skjelettet mitt. I overgangsalderen minsker bentettheten vår veldig raskt og østrogenproduksjonen avtar og huden tørker inn. Så for min del har det veldig mye med helse å gjøre. Hvordan jeg kan holde kroppen min sunn og frisk og sterkt og på en måte. Samtidig ønsker jeg å stå litt i mot de aldringstegnene som kommer imot. Og det gjelder ikke bare det ytre, det gjelder vel så mye det indre.

- Når jeg er på gymmen og løfter tunge vekter fordi jeg ønsker å bygge musklene mine så er det både for å styrke skjellete mitt og kroppen min. Og så er det for å fylle ut litt løs hud da vet du - for man blir litt slappere med årene, ler hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Krasse blikk fra dem som er rundt meg
Mens Johansen skal fokuserer på det ytre, skal de tre andre jentene ha et litt annet fokus på de dagene de viser seg på skjermen.

- Det som er veldig artig med oss fire jenter er at vi er veldig forskjellige. Nå er jeg den eneste av oss tre som heier på Botox og disse tingene så jeg kommer nok til å få mange krasse blikk fra dem som er rundt meg, men det er en veldig sunn måte å jobbe på.

- Det dette handler om for oss er at vi skal forsøke å dekke de forskjellige jentene som er der ute. Monica er den litt filosofiske som undrer, så har du May Lisbeth som er den fornuftige og så har du Marianne som ser det helsemessige og det familiære i det hele. Og så har du meg som kanskje er den mest overfladiske - jeg vil ha alt.

Det at programmet er annonsørfinansiert mener ikke livsstilsgründeren, på tross av den krasse kritikken, vil by på noen problemer.

- Jeg har absolutt tenkt tankene rundt det, og det var en av de tingene jeg stilte meg selv spørsmål ved i starten da vi skulle gjøre dette. Dette går jo også på vår egen integritet og troverdighet som programledere, sier hun.

Og legger til:

- Det blir en femti prosent redaksjonell frihet og da har man muligheten til å være kritisk.

«Livsstilsguiden» kommer på Canal9 i oktober.