(SIDE2): For en liten stund siden skrev vi at forskere har kommet fram til at lysdioder, som er et lys som brukes i TV-en, kan fjerne rynker.

LES SAKEN: Lysdioder kan fjerne rynker

Vi sjekket med innehaveren av en av Norges ledende hudpleiesalonger, BeautyLounge på Majorstua i Oslo, om dette i det hele tatt har rot i virkeligheten.

- Først av alt må jeg bare si at du ikke fjerner rynker av å sitte foran TV-en i timevis hver dag. Det eneste du oppnår er en dvask rumpe! Men når det er sagt er det noen sannheter i artikkelen fra Science Daily, og det er at lys har en effekt på huden, sier Linda Johansen til Side2.

LES OGSÅ: Lindas beste hudpleietips

Laserbehandling
- Lysstråler har blitt brukt innen medisin og hudpleie i mange år og dette er ikke noe nytt. De fleste har sikkert hørt om laserbehandlinger, IPL, blått og rødt lys også videre. Disse navnene betegner kun dybden på hvor langt lyset når og har forskjellige effekter på huden i behandlinger. I tillegg påvirkes vi daglig av lysstråler fra solen, PC, TV og disse har en negativ effekt på huden vår. Huden vår påvirkes også av lydbølger og andre typer elektriske svingninger, som også brukes innen medisin og hudpleie.

- Det er altså en sannhet i at lys påvirker huden og at høye konsentrasjoner av lys har ulike effekter på cellene våre. Men at TV, fjernkontroll og trafikklys fjerner rynker er ikke tilfelle.

LES OGSÅ: Strålende hud på 30 min.

Heller Botox mot rynker
- Et sunt kosthold, gode hjemmeprodukter og solfaktor forebygger rynker. Hvis den dype rynken har satt seg skikkelig kan du bruke Botox, kjemisk peeling eller injisere en såkalt «filler» og det kan gjøre rynken mindre, forteller Linda. Fine linjer kan reduseres med ansiktsbehandlinger, lys/laser i behandling og hjemmeprodukter.

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!