HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=Sch-fPbsDRxGChDEb5FGGCdz5VO7yAlc28iEjNEocdnXbVDSv-tz_wac0t0ZEN7y4XetqyeFrMU1g13Zs78e5Dq7wg4Zc005&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): De fleste kvinner har nok opplevd å prøve en BH som vi vet er i riktig størrelse, men som likevel føles helt feil på.

LES OGSÅ: Vasker du BH-en for ofte?

Mange bruker BH-en feil

- Vi opplever ofte at kunder bruker riktig BH.størrelse, men at de rett og slett bruker BH-en feil, sier Cecilie Andersson, som er butikksjef på Lindex Karl Johan.

Lindex har nylig lansert årets Bra Volution-kampanje, der kundene har fått være undertøysmodeller. Kampanjen fokuserer på å finne riktig passform, ikke bare riktig størrelse.

I videoen over viser Andersson de tre vanligste «BH-feilene», og forklarer hvordan en BH skal sitte. Modellen hun bruker er Diana Thorbjørnsen, en av årets Lindex-modeller. Thorbjørnsen gikk ned 53 kilo på et år, og feiret med å stille som undertøysmodell.

Tre feil som går igjen

Ifølge Andersson er det tre feil som går igjen hos kunder i jakten på den perfekte BH-en:

1) Stroppene er for løse

- BH-en skal sitte stramt. Man skal ikke få mer enn to fingre på langs under stroppen, forklarer Andersson.

Hun påpeker at det ofte er vanskelig å se om BH-stroppene er for løse, og anbefaler derfor å dra i stroppen for å sjekke.

2) Koppen er for stor

- Mange kjøper BH-er med for stor kopp. Den skal som sagt sitte stramt, men naturligvis ikke så stramt at det tyter over, sier Andersson.

Alle BH-er utvider seg litt, så det gjør ingenting om BH-en er litt stram i starten. Det samme gjelder bak på ryggen.

- Jeg bruker å si at man skal begynne på ytterste hakk, og så jobber man seg innover. Så når du kjøper BH-en skal den helst passe best på ytterste hakk, sier Anderssen.

3) BH-en sitter for høyt opp på ryggen

- Mange har BH-en altfor høyt oppe på ryggen. Den skal sitte ganske langt ned, sier Andersson.


LES OGSÅ: Se hvordan det gikk da disse gutta skulle gå med BH i en uke