(SIDE2): Den vakre Oscar-nominerte skuespilleren og tobarnsmoren fronter Lindex` vår- og sommerkolleksjoner.

Kates transantlantiske livsstil inspirerer hennes karakteristiske stil. Hun deler tiden sin mellom London og Los Angeles, noe som gjenspeiler seg i hennes avslappede californiske stil som hun kombinerer med både rød løper og glamour og europeisk eleganse.

Dette satser Hudson på i vår

Mote er, i tillegg til skuespillerkarrieren, en livslang lidenskap for Kate.

- Kolleksjonen er både fresh og unik, sier Kate Hudson.

I vår satser hun på ferskentoner, og turkis og korall. Hun forteller også at hennes må-ha i vår og sommer er en sommerkåpe.

- Jeg liker lengre skjørt, nesten som et hippie-skjørt. Og dressen er min aller største favoritt. Jeg har gått i dress i flere år, og jeg elsker hvordan disse plaggene alltid kommer tilbake i motebildet. Denim, denim og mer denim er også viktig i vår, sier Hudson eksklusivt til Side2.

Når det kommer til å reorganisere garderoben sin for vår og sommer anbefaler hun å hanke inn flere hoder. Selv får hun hjelp av både stylisten sin og venninnene sine.

- Det er bedre når vi er flere, enn om jeg bare gjør det selv. Jeg driver akkurat nå og rydder ut av huset mitt. Jeg får stylisten min til å hjelpe meg med å plukke ut antrekk, og vi setter sammen antrekk ved hjelp av plagg jeg ikke har sett på en stund. Jeg synes det er viktig å se hva jeg har, og jeg vil ikke ha et overflødig skap.

- Du har jo også Oprah-trikset. Heng plagg du er usikre på et spesielt sted i skapet ditt - og etter et halv år, om du ikke har brukt det. Kan du kaste det.

Med sin elegante, men fortsatt lett tilgjengelige stil tiltaler den mange forskjellige typer kvinner.

- Handler om å føle seg fri

Kate Hudson blir med Lindex som modell i tre kolleksjoner. Den første kolleksjonen er en moderne tolkning av bohemtrenden, med dype, sterke farger og statementplagg i paisley, broderier og strikket.

- Boho er mer enn tankegang enn en stil. Men ideen om boho er at man går for print, flagrende stoffer og farger, men boho kan også være nøytralt. Det handler om å føle seg fri i det man går med, og å være fri til å mikse og matche mønstre som man vil, og hvor komfortabel man er med å sette sammen noe som folk flest ikke ville fått med, sier hun.

Den andre kolleksjonen er mer urban i stilen, med løststittende bukser, jerseytopper, lag på lag, og en sporty følelse. Den siste kolleksjonen er flørtende, med tydelig inpirasjon fra Japan.

Statementplagg i denne kolleksjonen er blomstrede kimonojakker, bluser med ledig passform, rette bukser med kortere ben, samt kjoler og skjørt med asymmetrisk kant

- Det har vært gøy å samarbeide med Lindex i denne kampanjen. Plaggene er inspirert av hverdagseleganse og bohemtrender, med en ledig passform samtidig som de har struktur. Dette er en meget sterk kolleksjon, som jeg tror kvinner kommer til å elske, sier Hudson.

Til hverdags har Hudsons en kul og avslappet stil, men når det kommer til den røde løperen er hun glad i å dra på med litt glamour.

- Jeg liker spagettistropper akkurat nå. Men hvordan jeg kler meg til fest varierer veldig. Noen ganger liker jeg stramme «body con» kjoler, og noen ganger liker jeg det mer løstsittende og flagrende. Jeg har det alltid mest moro når jeg føler meg komfortabel. Når man klarer å være chic og komfortabel samtidig.

- Hva er ditt beste rød løper-øyeblikk?

- Dette er så vanskelig å svare på, fordi jeg elsker å pynte meg, og jeg har hatt så mange gode øyeblikk! Men jeg elsker den hvite Pucci-kjolen jeg brukte for SAG Awards, og også en sort McQueen jeg brukte under Golden Globes.

- Lattterlig

Hennes verste minne var en gang da hun fikk en kjole som var så stram at hun ikke klarte å sette seg ned.

- Den skulle ikke være sånn, men da jeg fikk den tilpasset tok de den inn så mye at jeg nesten ikke klarte å bevege meg. Jeg og moren min (Goldie Hawn jour.anm) lo og lo hele kvelden. Det var så latterlig, sier hun.

Selv om hun som oftest havner på best kledd-listene har hun også dukket opp på verst kledd-lister. Men dette synes hun bare er morsomt, spesielt når kjolen var laget av en av hennes beste venninner, Stella McCartney.

- Da jeg ble nominert til en Oscar, brukte jeg en kjole av Stella McCartney - vi var jo bare ungdommer da. Hun sydde bokstavelig talt ennå mens vi var på vei til utdelingen. Jeg havnet på verst kledd-listen den gangen, og Stella sa det var på grunn av håret. Ikke kjolen. Og det stemmer kanskje, jeg så ut som en countrysanger. Men det er et av mine beste minner. Jeg skal absolutt ta på meg den kjolen igjen.

Her er hennes tre mest minneverdige rød løper-øyeblikk:

Vår- og sommerkolleksjonen vil lanseres i alle Lindex’ butikker i 16 land og på Lindex.com den 19. mars.