(SIDE2): Lindex ønsker å inspirere andre til å velge bærekraftig mote, og har derfor valgt å lage vårens Affordable Luxury-kolleksjon utelukkende av gjenvunnet materiale.

Miljøvennelig
- Det beste med denne kolleksjonen er at den er miljøvennelig og bærekraftig. Jeg synes det er kult at det nå blir mer fokus på det - det er jo så viktig å ta vare på kloden vår, sier fashion advisor i Lindex, Kathrine Sørland, til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

I vårens kolleksjon har kjeden valgt å jobbe med resirkulerte fibre, som polyester og tencel, som er et mindre miljøbelastende materiale. Dette er et ledd i kjeden sitt arbeid for en mer bærekraftig mote.

Kolleksjonen er til salgs i utvalgte Lindex butikker over hele landet og på shop online 11 april - altså i morgen!

«Luksus»-kolleksjonen er i år mer fargesprakende enn tidligere.

- Jeg elsker jo farger, og synes at denne kolleksjonen er helt i tråd med vårens trender. Den er veldig enkel og kul, samtidig som den er litt edgy - spesielt med tanke på de grafiske mønstrene. Jeg elsker for eksempel den lilla tunikaen i kombinasjon med en oransje topp, sier Kathrine.

Myke silhuetter matches med skarpe. Fargepaletten består av sterke farger som lilla og oransje, i kombinasjon med sandbeige, gull og sort. I kolleksjonen inngår kjoler, både lange og knekorte, tunikaer, heklede topper, overdeler og bukser.

Løse og ledige bukser
Sørland anbefaler at kolleksjonen brukes i lag-på-lag.

- Alt kan brukes sammen, for eksempel kan du bruke bruke en strikkegenser over kjole, eller en tunika over en løs bukse. Jeg tiltrekkes ofte av ting jeg sjeldent går med selv, og har derfor forelsket meg i de løse buksene - som kan brukes både til hverdags og fest, alt etter hvilket tilbehør du velger å ha på deg. Selv om jeg liker antrekk som kun satt sammen av sterke farger, holder jeg også en knapp på duse farger i kombinasjon med nettopp knallfargene også. Jeg skal i alle fall pare en løs bukse i et dust stoff sammen med en fargesterk topp i sommer.

Inspirasjon til kolleksjonen har deigner Ewa Larsson hentet fra Dora Maar, maler, poet og fotograf. Hun var Picassos muse under en tid. Picasso selv beskrev henne som både vakker og dramatisk ukonvensjonell.

- Det har vært veldig spennende og inspirerende å forsøke å forestille seg hvordan det egentlig var å inngå blant Doras nærmeste venner, deriblant kunstneren og fotografen Man Ray, forteller Ewa Larsson.

Se kolleksjonen her:

5034