(SIDE2): Det er bare å glede seg til våren!

Lindex viste fram sin nye kolleksjon på tirsdag, og Kathrine Sørland - Lindex` fashionadvisor, var til stede for å snakke om de kommende trendene.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Mer sterke farger
Kolleksjonen er lys og luftig, og et av sesongens nøkkelbegrep er farge – friske vårfarger, skjønne pasteller, sterke kulører eller solblekede og vaskede nyanser.

- Sterke fine farger, blant annet korall, finnes det mye av. Blomsterprint har det også blitt satset stort på. Kolleksjonen preges også av fargeblokker, og kombinasjonen av sort og hvitt. Vi ser den androgyne stilen med dressjakker, penbukser, og generelt sett er det et mye strammere snitt, sier Sørland til Side2.

- Det asiatiske har sneket seg litt inn den siste sesongen, men til våren kommer den for fullt. Asiatisk print er blandet med det klassiske skandinaviske, og det maritime fortsetter. Men nå skal det marineblå og hvite brytes med sterkere farger, som for eksempel oransje, sier hun.

Kolleksjonen består av myke, lekre stoffer, og har ofte et rent og enkelt snitt.

Side2 gir bort en designerveske! Delta i konkurransen her.

Blant plaggene finnes det blant annet en nydeling dressjakke med sort kappedetalj, en Chanel-inspirert jakke, og også her ser vi en del farget jeans.

Neste år skal nemlig jeansene aller helst være i en fresh farge, eventuelt hvit, og vi går litt bort fra den klassiske mørkeblå, grå eller sorte.

Men om du først skal bruke denim, så la gjerne flere deler av antrekket være i det klassiske stoffet.

Denim
- Vi vil gjerne se deg i lag på lag av denim. Og denimen kommer i andre mykere stoffer i år, sier Kathrine.

Den metalliske trenden ser man også i kolleksjonen, både på vesker, smykker og klær.

70-tallet har vært med oss lenge, men i Lindex sin vårkolleksjon så forsvinner den nå litt ut.

- Vi ser mer 60-talls mote og kjoler med løsere snitt, ´à la 20-tallet. Det svarte og hvite - altså det androgyne er fortsatt stort i vår, og det reflekterer jo gjerne tilbake til 90-tallet.

50- og 60-tallsinspirasjonen finner uttrykk i farge- og materialvalget i en kolleksjon med en fresh og casual, preppy stil med tydelig påvirkning fra den amerikanske østkysten. Mønster som prikker, ruter og striper, og et fargebilde som kjennes deilig solbleket, forsterker den amerikanske looken ytterligere.

Mye inspirasjon fra 60-tallet, på en mer citychic måte, merkes også i en annen del av kolleksjonene, der looken er enkel og ren med en feminin følelse.

Det er mye sort og hvitt i kolleksjonen, men det finnes også plagg som gir deg muligheten til å sette sammen et helhvitt antrekk, noe som har begynt å feste seg i motebildet allerede.

Nye kombinasjoner
Sørlands favoritter fra den nye kolleksjonen er en mørkeblå dressjakke med skinn, de androgyne og mer oppdressede plaggene i kolleksjonen - som hun vil matche med høye hæler.

Hun elsker også korallfargene, og spesial den oransjerøde.

De siste sesongene har det vært fokus på å sette sammen antrekk i kanskje uvanlige kombinasjoner. Her er Kathrines tips til måter å sette sammen antrekk:

- Mitt råd når det kommer til å sette sammen antrekk, er at det blir veldig kult om man klarer å mikse ulike materialer. Det kan være blonder sammen med strikk, eller lette, fine stoffer sammen med grovere stoff som skinn. Det er også stilig å satse på fargeblokker, og å våge å bruke masse farger, både oventil og nedentil, sier hun.

Se kolleksjonen her:

4791