(SIDE2): De to siste årene har Lindex latt egne ansatte være undertøys- modeller.

I fjor ble norske Rati Goel, som jobber i Lindex, ble valgt til modell.

Og folk var svært begeistret for at man «endelig fikk se en normal kropp reklamere for undertøy.

Faktisk viste en ny uavhengig studie samtidig at normale modeller selger bedre enn supertynne.

Skal passe alle kvinner

Fokuset for undertøyskampanjen Bra Volution, er at det handler om å finne en BH med riktig passform, ikke bare riktig størrelse.

I år fant Lindex ut at de ville rekruttere blant sine egne kunder. 700 søkere fra 13 land søkte. Finalistene i årets kampanje kommer fra Norge, Sverige, Finland og Latvia.

- Litt spontan påmelding

To av dem er norske Cecilie Zachariassen og Diana Thorbjørnsen.

Cecilie Zachariassen sier til Side2 at hun var litt spontan da hun meldte seg på. Frisøren og spinninginstruktøren har to barn. Hun ønsker også å være et forbilde for ungene sine, ved å vise at man er stolt av seg selv, og at man tør å gå egne veier.

- Jeg handler mye på Lindex og følger Lindex på Facebook. Der så jeg annonsen hvor de søkte nye ansikter og at kunder skulle bli brukt. Da det kom til siste frist for å søke, tenkte jeg hvorfor ikke, jeg prøver jeg og, sier hun.

- Pushe grenser

Diana Thorbjørnsen (23), som til daglig jobber i barnehage med barn med spesielle behov, sier hun meldte seg på etter å ha gått ned svært mye i vekt på ett år.

- Dette året har jeg jobbet med meg selv, og gått ned 53 kilo. Jeg tenkte det var min tur til å vise fram resultatet av det harde arbeidet. Jeg liker å pushe grenser, men det å stå i undertøy foran kamera er definitivt både utenfor min intimsone og komfortsone, sier Diana til Side2.

Begge kvinnene fløy til London der fotograferingen til årets kampanje fant sted.

- Det var helt fantastisk i London, det ble en fantastisk dag som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg hadde mye nerver rundt fotoshooten, men profesjonelle folk rundt meg fikk meg til å føle meg trygg. Jeg følte litt på at det var første gangen jeg reiste uten ungene mine, og det var litt uvant, sier Cecilie.

- Fornøyd med kroppen

Både Cecilie og Diana er fornøyd med kroppene de har. Ellers ville de ikke ha stilt opp.

Samtidig ønsker de å støtte opp om at Lindex bruker vanlige kvinner som modeller.

- Jeg synes det er flott at de bruker vanlige mennesker. Det er på høy tid at det fokuseres på at vi alle er forskjellige, sier Cecilie.

Diana mener sammensetningen av jentene representerer et bredt spekter av alle kvinner.

- Gode nok som vi er

De håper at reklamene også kan bidra positivt til debatten rundt kroppspress.

- Jeg opplever kroppspresset som stort. Det er altfor mye fokus på kropp. Jeg merker det selv. Uansett hvor stor eller liten jeg har vært, har jeg alltid vært komfortabel med meg selv. Jeg er meg og jeg kommer alltid til å være det. Men selvfølgelig, jeg har det mer behagelig nå når jeg har gått ned de kiloene. Forholdet til kroppen min har alltid vært bra og sunt. Og det kommer av at jeg er glad i å trene, mener Diana.

Cecilie har en datter på 14 år og en på 9.

- Jeg har en jente på 14 år, jeg merker ikke direkte kroppspress rundt henne, men ser det tydelig i dagliglivet. Jeg synes det er trist at det er så mye fokus på det. Vi er gode nok som vi er, sier Cecilie Zachariassen.

LES OGSÅ: - Jeg er glad jeg ikke er 14 år i dag