(SIDE2): Frem mot valget til høsten skal Anonym blogge på økonomi- og næringslivsnettstedet NA24 . Det er dermed ikke gitt at det blir et politisk talerør.

– Ikke reelt dokument
Anonyms første blogginnlegg omhandler Høyres mediestrategi, og NA24 beskriver innlegget som intet mindre enn «en brannfakkel til landsmøtet i Høyre». Kommunikasjonsrådgiver Øystein Sundelin i Høyre avviser imidlertid at utdragene i bloggen er fra et reelt dokument.

– Dette er bare et stunt fra denne anonyme forfatteren for å selge bøker. Vi synes det er morsomt, opplyser Sundelin i en sms til Side2. Han sier at dokumentet ikke er fra Høyre, og at det ikke er et dokument om partiets mediestrategi.

----------------------------------------------------------
– Dette er bare et stunt fra denne anonyme forfatteren for å selge bøker (Kommunikasjonsrådgiver Øystein Sundelin i Høyre)
----------------------------------------------------------

Antyder lekk i Høyre
I posten «avslører» den ferske bloggeren at «Høyres mediesuksess de siste dagene er resultatet av en nøye planlagt strategi, utarbeidet av partiets ledelse og deres medierådgivere. Et dokument som avslører planen ble sendt til et fåtall betrodde Høyremedlemmer for åtte uker siden. Takket være en av mine anonyme kilder i Høyre, har jeg fått tilgang til dokumentet og kan avsløre innholdet».

– Det han skriver er oppdiktet, ifølge Sundelin.

Forfatteren fortsetter med andre ord i samme fiktive ordelag som han formidler i sine romaner, og han skriver med en penn som kan få den gjengse leser til å undre seg over hva som er sant og hva som er oppdiktet.

LES ANONYMS FØRSTE BLOGGINNLEGG: Høyres hemmelige plan

– Ikke bare politikk
Sjefredaktør og administrerende direktør i NA24 Inge Berge forteller at Anonym skal blogge innenfor mange temaer.

– Anonym skal blogge om alt mulig rart, han eller hun har veldig frie tøyler på hva han eller hun skal skrive om. Det er tilfeldig at første innlegg er om Høyre, sier han til Side2.

Dagbladet slo fast allerede i 2006 at forfatteren er en han. På bakgrunn av dette vil Anonym i det følgende refereres til i hankjønn.

Har dere noen skrupler med å trykke et budskap formidlet av en anonym person?
– Nei, vi har ingen skrupler med det, sier Berge humoristisk. – Vi tror derimot at dette kan være en kjempekul greie for våre lesere å følge med på. Han vil nok skrive minst like bra som de øvrige bloggerne våre.

Den anonyme forfatteren står bak den satiriske trilogien Kongepudler, Kindereggeffekten og Klassekamerater som er utgitt på Kagge Forlag. De to første romanene har lagt handlingen til miljøet i den norske politiske sfæren, spesielt rundt Arbeiderpartiet. Forfatterens identitet forblir en hemmelighet fram til noen konfronterer rette vedkommende og spør direkte om han eller hun er den mye omtalte forfatteren.

----------------------------------------------------------
– Jeg vet ikke om han vil avsløre seg selv en dag. Det kan hende (Informasjonssjef i Kagge Forlag Helga Hem)
----------------------------------------------------------

– Flere har gjettet riktig
Informasjonssjef i Kagge Forlag Helga Hem bekrefter at det er en eller to som har gjettet riktig, og de har da fått svar på tiltale fra forfatteren.

– Jeg vet ikke om han vil avsløre seg selv en dag. Det kan hende. Visstnok er det en eller to som har gjettet det og spurt ham direkte, og da har han bekreftet, men så har de likevel blitt enige om å holde tett om det. Det som skal til er nok at en journalist spør ham direkte, eller at han rett og slett forsnakker seg, forteller Hem til Side2.

Berge hevder at heller ikke han vet hvem som står bak pseudonymet.

- Vi aner ikke hvem det er. Men vi har avtalt på forhånd at vi skal avsløre det om vi finner ut hvem som står bak, forteller Berge.

Nyhetsredaktør i NA24 Sigvald Sveinbjørnsson er initiativtaker til det nye tilskuddet til nettstedets bloggerskare.

– Det var min idé, men jeg trodde aldri det skulle bli en realitet. Etter litt diskusjon mellom meg og Helga Hem ble det altså et ja fra den anonyme forfatteren, forteller han.

Sveinbjørnsson sier at all kontakt har forløpt mellom ham og Hem, og at han ikke kjenner identiteten til bloggeren.

– Jeg aner ikke hvem det er, har ikke den villeste idé. Jeg er like nysgjerrig som alle andre. Men før eller siden blir det nok kjent.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Takket være en av mine anonyme kilder i Høyre, har jeg fått tilgang til dokumentet og kan avsløre innholdet » (Fofatteren Anonym)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skal vi anta at personen har politisk bakgrunn siden første innlegg omhandler Høyre?
– Nei, ikke nødvendigvis. Man må vel være over gjennomsnittet interessert i politikk for å skrive om det på denne måten, men trenger ikke være en person med politisk bakgrunn. Planen er at han skal blogge om valget i tiden fremover.

Høyre sier at dokumentet det henvises til er oppdiktet ...
– Det er jo skrevet av en forfatter!

Så dere har tatt høyde for det, med andre ord?
– Jepp! Kommer det konsist fra nyhetsredaktøren. – Han er jo en fiksjonell forfatter.

Satiriker med ytringsbehov
Helga Hem sier til Side2 at Anonym vil bruke bloggen til å ytre seg om det som skjer, og hensikten bak bloggingen er at han trengte en ny kanal til å formidle sine meninger:

– Anonym er en person som har meninger om det som skjer. Nå har han i lengre tid fått utløp for sine meninger gjennom sitt forfatterskap, han har jo sittet i hele vinter og skrevet Klassekamerater og virkelig hatt mulighet til å skyte litt rundt seg, sikte på dem han mener bør skjerpe seg og fyre løs. Han er satiriker på sin hals, og behovet for å ytre seg forsvinner ikke bare fordi boken har kommet ut. Han trengte et forum, rett og slett.

Er bloggingen et pr-stunt for å selge flere bøker?
– Blogging er ikke et PR-stunt. Det er PR, men ikke stunt. Stunt er litt villere, litt farligere og litt mer oppsiktsvekkende. Anonym er bare et samfunnsinteressert menneske som vil nå ut til andre.

Hva skal anonym blogge om?
– Han skal blogge i den perioden det er valgkamp, så det gir seg vel kanskje litt selv at det blir mye politikk. Men så vidt jeg har forstått får han lov til å blogge om hva det skulle være.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!